انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 100
بازدید دیروز : 149
بازدید هفته : 335
بازدید ماه : 331
بازدید کل : 165075
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر
::::ترشحاتي كه ممكن است براي چشمانتان خطرناك باشد::::
بگزارش انجمن آرپی ـ تی یلم دكتر سپهر فيضي، متخصص چشم در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت:‌اين عارضه غالبا در صبح زماني كه فرد از خواب بر مي خيزد رخ مي دهد و مقدار آن بيشتر است ولي در طول روز كاهش مي يابد.
 
وي اظهار داشت: اين عارضه ناراحتي براي فرد را به همراه دارد كه باعث سوزش و قرمزي چشم وي مي شود و در موارد شديدتر عوارض جدي تري مثل ايجاد عروق خوني روي قرنيه دارد.
 
فيضي با بيان اينكه اين ترشحات مسري نيستند افزود: در مواردي كه عروق جديد ايجاد مي شود به قرنيه آسيب رسانده و باعث كاهش ديد مي شوند.
 

وي در رابطه با درمان اين عارضه يادآور شد: شستشوي كمپرس آب گرم براي بهبودي آن موثر است به اين صورت كه ابتدا 10 دقيقه با پارچه مرطوب و گرم كمپرس انجام شده و روي چشم گذاشته شود تا اين ترشحات رقيق شوند و يك الي 2 دقيقه با شامپو بچه شستشو شود تا آن ها به طول كامل از روي چشم زدوده شوند.


::::چرا زنان زودتر از مردان عینکی می‌شوند؟::::

محققان دریافته‌اند اگر بازوی بلندی داشته باشید، چشمتان هم خوب کار می‌کند

محققان در بررسی‌های اخیر‌شان به نتایج عجیبی دست پیدا کرده‌اند. آنها می‌گویند طول بازو، می‌تواند زمان نیاز افراد به عینک را هم مشخص کند. از نظر آنها کمتر بودن طول بازوی زنان، باعث می‌شود زودتر عینکی شوند البته این اتفاق به‌دلایل بیولوژیکی نمی‌افتد، بلکه طول بازوی کمتر، موجب می‌شود زنان کتاب‌ها را در فاصله‌ای نزدیک‌تر به چشمشان بگیرند و به همین دلیل، زودتر از مردانی که بازوی کشیده دارند عینکی می‌شوند.

محققان می‌گویند، همین تفاوت در سبک‌های مطالعه، باعث می‌شود زنان زودتر به پیرچشمی مبتلا شوند، پس اگر زن هستید و بازوی کوتاه هم دارید، حداقل پشت میز مطالعه کنید و کتاب را به دست‌تان نگیرید تا پیرچشمی دیرتر سراغتان بیاید.


::::اشك چشم هم نعمتي است::::

 خشكي چشم يكي از شايع ترين علت مراجعه افراد به درمانگاه هاي چشم پزشكي است.

بگزارش انحمن آرپی تی یلم سپهر فيضي،چشم پزشك در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: خشكي چشم و آب مرواريد يكي از شايع ترين علت مراجعه افراد به چشم پزشك است.
 
وي ادامه داد: اين بيماري ناشي از تغيير در كيفيت يا كميت اشك چشم است كه معمولا در افراد مسن و زنان ديده مي شود.
 
فيضي تصريح كرد: از علايم اين بيماري مي توان به سوزش خارش و قرمزي چشم تاري ديد و احساس جسم خارجي اشاره كرد.
 
وي افزود: وظيفه اصلي اشك چشم مرطوب نگه داشتن و شستشوي مداوم سطح كره چشم و رساندن اكسيژن و مواد غذايي به قرنيه است و هر عاملي كه موجب كاهش توليد يا تغيير كيفيت اشك شود مي تواند منجر به بروز خشكي چشم شود.
 

وي خاطر نشان كرد: با مراجعه به پزشك و استفاده از قطره اشك مصنوعي باد چشمي، شستشو كمپرس و برطرف  كردن بيماري زمينه اي مي توانيد در درمان خشكي چشم موثر باشيد.

 


 ...::::یک چشم پزشک :زمان تشخیص  مهمترین عامل در درمان آب سیاه::::...

یک فوق تخصص گلوکوم (آب سیاه ) گفت : بسیاری از موارد آب سیاه زمانی تشخیص داده می شود که بیماری بسیار پیشرفت کرده و دیر است.
دکتر قاسم فخرایی در مصاحبه با خبرنگار واحدمرکزی خبر افزود: این بیماری شایع است که بخصوص در افراد بالای 40 سال شیوع دارد و در افرادی که سابقه خانوادگی دارند این احتمال بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه افزایش فشار داخل چشم مسئله مهم در بیماری آب سیاه است ، گفت :‌ در نوع شایع این بیماری ، فشار داخل چشم به تدریج افزایش می یابد به همین دلیل فرد متوجه بیماری خود نمی شود و زمانی به پزشک مراجعه می کند که دیر شده است.
این فوق تخصص آب سیاه تأکید کرد : مراجعه منظم به چشم پزشک برای تشخیص به هنگام و جلوگیری از پیشرفت بیماری آب سیاه ضروری است چرا که در بیشتر موارد افزایش فشار داخل چشمی موجب آسیب رسیدن به عصب بینایی می شوند .
فخرایی گفت : در این بیماری سلول‌های عصب بینایی بتدریج از بین می‌روند و در نتیجه بیمار دچار افت بینایی می‌شود و در نوع حاد آن که شیوع کمتری دارد فشار داخل چشم ناگهانی افزایش می‌یابد و بیمار دچار درد چشم، افت دید، سردرد، درد اطراف چشم و قرمزی چشم می‌شود.
وی افزود : اقدامات درمانی در هر مرحله از بیماری آب سیاه فقط برای حفظ وضعیت موجود است و نمی‌توان دید از دست رفته بیمار را برگرداند، در مراحل اولیه بیماری دارو تجویز می‌شود و می توان از برخی انواع لیزر به عنوان جایگزینی برای یک یا دو دارو استفاده کرد ولی اثر آنها با گذشت زمان کم می شود.
این فلوشیپ چشم پزشکی همچنین از بی تأثیر بودن همه این روش ها در برخی موارد و لزوم استفاده از روش های جراحی در این بیماران سخن گفت.
دکتر فخرایی همچنین به برگزاری بیست و سومین کنگره سالانه انجمن چشم پزشکی ایران در 6 تا 9 آبان اشاره کرد و گفت : روش‌های نوین درمان برای بیماران گلوکومی عنوان نشستی تخصصی در این کنگره است و در این نشست همچنین دیدگاه‌های تازه‌تری در درمان بیماران گلوکومی مطرح و بررسی خواهد شد.
بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.


 

نشانه ایی برای سکته چشم

 

 

بگزارش انجمن آرپی تی یلم بقل ازباشگاه خبرنگاران: فرامرز انوری فوق تخصص چشم پزشکی اطفال و انحراف چشم دانشیار دانشگاه علوم پزشکی

تهران گفت: دوبینی اگر در افراد مسن ایجاد شود باید حتما مورد معاینه چشم و مغز و اعصاب قرار گیرد تا بررسی

شود ضایعه ای در مغز این فرد ایجاد شده است .

وی با بیان اینکه در صورت نبود ضایعه در مغز می توان به درمان فکر کرد اظهارداشت:  ضربه  ما یکی از عوامل ایجاد دوربینی می باشد.

 انوری در ادامه تصریح کرد:  اگر در کودکان  زیر 6 سال دوبینی ایجاد شود یک تصویر در چشم را حذف می کند .

وی علت درمان در مرحله توسط پزشک مغز و اعصاب را این چنین بیان کرد: ممکن است پس از بررسی توسط

پزشک مغز و اعصاب با درمان عارضه دوبینی هم در مان شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر این عارضه از طریق مغز  و درمان  نشد چشم پزشک راهکارهایی دارد که در برخی

افراد کامل و در برخی افراد نسبی این مکمل برطرف شود.

عمل لیزیک چشم به این افراد توصیه نمی شود
در حال حاضر عمل لیزیک جایگزین مناسب برای افرادی است که نمی خواهند از عینک استفاده کنند.
عمل لیزیک چشم به این افراد توصیه نمی شود

به گزارش انجمن آرپی (تی یلم)به نقل از عرش نیوز،

سپهر فیضی چشم پزشک گفت: افرادی که با زدن عینک مشکل دارند و یا ورزشکارانی که نمی توانند از عینک استفاده کنند می توانند با انجام معاینات خاص و آگاهی از سلامت چشم های خود اقدام به لیزر چشم نمایند.

 

وی ادامه داد: افراد که دچار قوز قرنیه، کدورت قرنیه، آب مرواید، آب سیاه، بیماری های شبکیه و هر بیماری چشمی هستند نباید عمل لیزیک را انجام دهند.

 

فیضی اظهار داشت: عمل ليزیک به افراد بالای 37 سال توصیه نمی شود همچنین کسانی که سن پایینی دارند و شماره چشمشان در حال تغییر است نباید این عمل را انجام دهند.

 

وی خاطر نشان کرد: افراد که شماره ی قرنیه چشم آنها ثابت است و بیماری خاصی ندارند می توانند با اطمینان عمل لیزیک را انجام دهند.


افزایش گروه ویتامین A در بدن باعث ترک خوردگی کف پا می‌شود

به گزارش انجمن آرپی (تی یلم) دکتر حسن غفوری در گفت‌وگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب، افزود: ترک خوردگی کف پا ممکن است به دلیل بیماری‌های ناشی از خشکی پوست مانند بیماری‌های پوستی، قارچ و پوسته‌ریزی ایجاد شود و همچنین کمبود ویتامین های گروه B و زیادی ویتامین‌های گروه A و مصرف بعضی از دارو‌های مشتقات گروه ویتامین A می‌توانند باعث ترک خوردگی کف پا شوند.

وی در ادامه اظهار کرد: نوع شایع ترک خوردگی کف پا که بیشتر افراد به آن مبتلا هستند، می‌تواند ناشی از شست و شوی مکرر پا که منجر به تر و خشک شدن کف پا می‌شود و همچنین زیادی وزن ایجاد گردد.

این متخصص پوست تصریح کرد: افرادی که مبتلا به ترک خوردگی کف پا هستند می‌توانند برای جلوگیری، از کرم‌های محافظ پاشنه‌ی پا، کرم‌های ضد ترک پوست، کفش‌های طبی و نرم و به کارگیری روفرشی در خانه‌ها استفاده کنند.


 نشانه های قوز قرنیه

قرنیه به طور طبیعی شکلی گرد یا کروی دارد، ولی

 

در کراتوکونوس (قوز قرنیه) قرنیه برآمده و مخروطی

شکل و به اصطلاح کله قندی می شود. این مساله

روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تاثیر می گذارد

و سبب کاهش وضوح بینایی می شود. کراتوکونوس

ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد، ولی در ۹۰

درصد موارد، در هر دو چشم دیده می شود.

همچنین به طور مرتب شماره چشم تغییر و افزایش

پیدا می کند.

 
شیوع قوز قرنیه در کشورهای آمریکایی یک نفر در هر ۲۰۰.
 
 
نفر است، اما در ایران ۳۰ برابر بیشتر شیوع دارد و
 
معمولا در نوجوانان طی ۱۳ تا ۱۵ سالگی تظاهر پیدا
 
می کند. این بیماری بعد از ۳۰ یا ۳۵ سالگی کند و
 
بعد از ۴۵ سال متوقف می شود.
 
 
اصلاح دید در مراحل ابتدایی بیماری با عینک و
 
سپس با لنز تماسی ممکن خواهد بود. متخصصان در
 
زمان پیشرفت بیماری از لنز تماسی سخت نیز
 
استفاده می کنند و چنانچه روند پیشرفت بیماری کم
 
باشد، از حلقه های داخل چشم برای اصلاح دید
 
بیمار استفاده می شود
در مراحل پیشرفته، پیوند قرنیه انجام می شود. در
 
مراحلی که ثابت شد بیماری پیش رونده است، با
 
 
تاباندن اشعه ماورای بنفش به قرنیه و با استفاده از
 
 
محلول ویتامین B۲، می توان از پیشرفت بیماری
 
جلوگیری کرد. در کشورمان چند سالی است که
 
درمان این بیماری شروع شده است. این بیماری
 
بیشتر جنبه ارثی دارد، ولی عامل آن معلوم نیست.
 
همچنین در کسانی که دارای حساسیت فصلی و
 
خارش چشم هستند؛ مالش چشم می تواند باعث
 
 
ایجاد کراتوکونوس شود. 

 

 

 


پیوند سلول شبکیه، راهی برای بازگرداندن بینایی

دانشمندان برای بازگرداندن بینایی به افرادی که به یک نوع معمول نابینایی مبتلا هستند، قدم بسیار مهمی برداشته اند.

پژوهشگران کالج لندن موفق شده اند سلول های گیرنده نور حساس به نور را به چشم افراد نابینا پیوند بزنند. این سلول ها از شبکیه چشم ترکیبی گرفته شده بودند که در سلول پایه جنینی موش کوررنگ رشد کرده بودند. بسیاری از اشکال نابینایی، از جمله دژنراسیون ماکولار مربوط به کهولت سن، رتینیت پیگمنتوزا و نابینایی ناشی از بیماری دیابت، به دلیل از بین رفتن سلول های شبکه چشم به وجود می آیند.

پژوهشگران می گویند به نظر می رسد که سلول های پیوندی به طور طبیعی در شبکیه چشم موش رشد کردند و ارتباطات عصبی مورد نیاز برای برقراری ارتباط و ارسال اطلاعات مربوط به بینایی به مغز را شکل داده اند.

این شیوه در آینده راهی برای تامین نامحدود سلول های سالم گیرنده نور به شبکیه چشم انسان فراهم می کند.

پروفسور رابین علی یکی از محققان این پروژه می گوید: «دانشمندان طی سال های اخیر در استفاده از سلول های پایه بسیار کارکشته شده اند و با استفاده از آن ها انواع سلول های بزرگسالان و بافت های متفاوت را تولید کرده اند. اما استفاده از این سلول ها برای نسخه برداری از ساختار پیچیده شبکیه چشم در آزمایشگاه بسیار دشوار بوده و احتمالاً علت آن این است که نوع کشت سلول هایی که مورد استفاده قرار می گیرند توانایی بازآفرینی روند تولید یک سلول عادی را نداشتند.»

پژوهشگران این سلول ها را با استفاده از شیوه کشت سه بعدی ابتکاری ژاپن پرورش دادند. دانشمندان سپس این سلول ها را با سلول هایی مقایسه کردند که به صورت طبیعی کشت داده شده بودند تا مطمئن شوند که این سلول ها از نظر بیولوژیک شبیه هستند. آن ها سپس حدود ٢٠٠ هزار سلول را پیوند زدند و آن را به شبکیه چشم موشی تزریق کردند که کوررنگ بود.

سلول های تزریقی سه هفته بعد شبیه سلول های عادی و سلول های گیرنده نور کامل و بالغ بودند. بعد از گذشت شش هفته از عمل جراحی، سلول ها هنوز آنجا بودند و محققان متوجه شدند که با اجزا و سلول های شبکیه موجود، ارتباطات عصبی برقرار کرده اند.

پروفسور علی می گوید:"فن آوری نوین سه بعدی رشد عادی را بهتر تقلید می کند و این به معنای آن است که ما  می توانیم سلول ها را در مرحله درست و یا دقت انتخاب، و آنها را خالص کنیم تا مطمئن باشیم که پیوند با موفقیت انجام می شود. قدم بعدی این خواهد بود که با پیشرفت این فن آوری، از سلول های انسان استفاده کنیم و بتوانیم آزمایش های بالینی را شروع کنیم."


جدیدترین روش‌های درمانی گلوکوم معرفی می‌شوند 

سلامت نیوز : یک فوق تخصص گلوکوم ضمن تاکید بر اینکه مراجعه منظم و زودهنگام به چشم پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری گلوکوم (آب سیاه) ضروری است، عنوان کرد: شیوع این بیماری چشمی در افراد بالای 40 سال و یا دارای سابقه خانوادگی بالاتر است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر قاسم فخرایی، با بیان اینکه گلوکوم از جمله بیماری‌های چشمی است که به آسیب عصب بینایی منجر می‌شود، گفت: در اغلب موارد افزایش فشار داخل چشمی باعث بروز این صدمه می‌شود، البته درصد کمی از بیماران چنین شرایطی ندارند و فشار داخل چشمشان چندان بالا نیست. این فلوشیپ چشم پزشکی ادامه داد: در این بیماری سلول‌های عصب بینایی بتدریج از بین می‌روند و در نتیجه بیمار دچار افت بینایی می‌شود. گلوکوم بیشتر در افراد بالای 40 سال و اشخاصی که سابقه خانوادگی گلوکوم دارند مشاهده می‌شود. فخرایی با بیان اینکه بیماری آب سیاه افراد را در دو نوع حاد و مزمن گرفتار می‌کند که معمولا در نوع حاد آن، بیماران دچار علائم شدید و ناگهانی می‌شوند، گفت: فشار داخل چشم در آب سیاه حاد به‌طور ناگهانی افزایش می‌یابد و بیماران دچار درد چشم، افت دید، سردرد، درد اطراف چشم و قرمزی چشم می‌شوند. وی در ادامه گفت: در نوع مزمن گلوکوم که شایع است، فشار داخل چشم بتدریج افزایش می‌یابد. به همین دلیل فرد معمولا متوجه بیماری خود نمی‌شود و خیلی دیر به پزشک مراجعه می‌کند. در واقع مراجعه در مرحله‌ای صورت می‌گیرد که بیماری بسیار پیشرفت کرده است. این چشم پزشک خاطرنشان کرد: اقدامات درمانی در هر مرحله از گلوکوم تنها برای حفظ وضعیت موجود است و نمی‌توان دید از دست رفته بیمار را به حالت اولیه برگرداند. بنابراین مراجعه منظم و زودهنگام به چشم پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ضروری است. به گفته وی در مراحل اولیه بیماری دارو تجویز می‌شود. همچنین برخی انواع لیزر می‌تواند به عنوان جایگزینی برای یک یا دو دارو عمل کند، ولی اثر آنها با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند. فخرایی اضافه کرد: در مواردی ممکن است دارو و لیزر هیچ کدام به درمان جواب ندهد که در چنین شرایطی باید به فکر راه‌حل‌های دیگر مثل جراحی باشیم. وی که در بیست و سومین کنگره بین‌المللی سالیانه انجمن چشم پزشکان ایران اداره کننده سمپوزیومی تحت عنوان "روش‌های نوین درمان برای بیماران گلوکومی"است، در این باره توضیح داد: این برنامه به مدت یک ساعت و نیم برگزار خواهد شد و در خلال آن دیدگاه‌های تازه‌تری در درمان بیماران گلوکومی مورد بحث قرار خواهد گرفت. این فوق تخصص گلوکوم از حضور سه میهمان خارجی از کانادا و ایالات متحده آمریکا در این سمپوزیوم اطلاع داد و گفت: مدعوین، به ارائه روش‌های نوین در برخورد و تشخیص بیماری گلوکوم خواهند پرداخت. بر اساس این گزارش، بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از تاریخ ششم تا نهم آبان ماه سال جاری در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر از بیست و سومین کنگره چشم پزشکی می توانند با شماره تلفن 66919061- 66917617 تماس حاصل فرمایند


   
 
زشت ترین چشم های دنیا+ تصاویر
 

 

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم)به نقل از جوان ایرانی: چشم، عضوی مهم و در عین حال پرکار در بدن است که هر گونه اشکال در آن می تواند بسیار بد و ناخوشایند باشد. برخی مواقع این عضو می تواند به حالتی عجیب و نادر تبدیل شود. گاهی نیز انسان ها با استفاده از چشم هایشان سعی در ثبت رکوردهای مختلف می کنند.

** دو مردمک در یک چشم

زشت ترین چشم های دنیا+عکس

یکی از بیماری های عجیبی که افراد مختلفی در دنیا به آن مبتلا هستند “دومردمک” نام دارد که در این بیماری فرد داخل چشمانش دو مردمک دارد. تاریخ نگاران چینی اعلام کرده اند که وزیر کشور چین در سال های ۹۹۵ میلادی دچار این مشکل بوده است.”لیو چونگ” با این مشکل عجیبش باز هم توانسته بود به مقام بالایی برسد و البته چهره ای وحشتناک داشته است. این روزها نیز افرادی هستند که به این مشکل مبتلا هستند اما تعداد آن ها زیاد نیست.

** مردی بدون چشم راست

زشت ترین چشم های دنیا+عکس

نداشتن یک چشم شاید عجیب نباشد اما در مورد “بیلی اون” این موضوع کمی متفاوت است. او به طور کامل چشم راست ندارد و بر روی صورتش یک سوراخ بزرگ ایجاد شده است. در سال ۲۰۰۹ او دچار یک سرطان بدخیم شد که پزشکان برای جلوگیری از پیشرفت آن مجبور به تخلیه تمام و کمال چشمانش شدند. او این روزها با استفاده از این چشم نداشته کسب در آمد می کند و نقش زامبی ها را بازی می کند. او حتی می تواند دستش را از دهان به چشمش برساند.

** چشمان بیرون زده

زشت ترین چشم های دنیا+عکس

“کیم گودمن” چند سالی است که با حرکت عجیب خود همه را شگفت زده کرده است او رکورددار خارج کردن چشمش از حدقه است.  انی خانم در شیکاگو زندگی می کند و چشمانش می تواند ۱۲ میلیمتر از داخل کاسه چشم خارج شود. اندازه خروج چشم های او در سال ۲۰۰۷ به ثبت رسید.

** قرار دادن دندان در چشم

زشت ترین چشم های دنیا+عکس

نابینا شدن مشکلی است که ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد و در شرایط خاصی است که برخی می توانند بینای خود را بار دیگر به دست بیاورند.”مارتین جونز” کسی است که با یک روش بسیار عجیب بیناییش بازگشت. پزشکان بخشی از دندان او را در داخل چشمش قرار دادند و به این وسیله او بار دیگر می تواند ببیند. البته پس از او پزشکان توانستند ۶۰۰ نفر دیگر را نیز با این حرکت بینا کنند.


علایم خشکی چشم با حساسیت بالا به درد مرتبط است

پژوهش محققان انگلیسی نشان می‌دهد که حساسیت به درد و تحمل آن با علایم بیماری خشکی (DED) چشم مرتبط است.

 

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل ازایسنا منطقه اصفهان، دکتر "جل ویهف" از دانشگاه کینگز لندن و همکارانش برای کشف نقش احتمالی حساسیت به درد در بیماران مبتلا به علائم (DED)، هزار و 622 دوقلوی مونث 20 تا 83 را مورد مطالعه‌ای مقطعی قرار دادند.

 

پرسشنامه‌های شاخص بیماری سطحی چشم (OSDI) توسط زیرمجموعه‌ای از 689 زن تکمیل شد. تست حسی کمی نیز برای ارزیابی حساسیت و تحمل درد نیز انجام شد.

 

محققان دریافتند که 27 درصد از شرکت‌کنندگان این تحقیق به عنوان مبتلایان به (DED) گروه بندی شدند. پس از بررسی نتایج مشخص شد که حساسیت درد بالا و تحمل پایین درد با علائم (DED) مرتبط است.

 

نویسندگان این تحقیق می‌گویند که کنترل علائم (DED) پیچیده است و پزشکان باید علاوه بر درمان این شرایط، تصویر جامعی از این بیماری را نیز در نظر داشته باشند.

 

این پژوهش در مجله انجمن پزشکی آمریکا تحت عنوان "Ophthalmology" منتشر شده است.


پس از لیزیک چشم، بیماران بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده شود.

 به گزارش نامه به نقل از سایت آفتاب ، بیماران باید پس از عمل به دستورات زیر عمل کنند.

بلافاصله پس از عمل لیزیک دید چشمتان تار است. نگران نباشید. این حالت طبیعی و قابل انتظار است.

صبح روز بعد که از خواب بیدار شوید، بینائی شما شفافیت قابل توجهی خواهد داشت.بینائیتان طی دو تا سه هفته آینده شفافتر نیز خواهد شد.

(بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده کنید).
قطره های چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنید.

کار های چشمی، مثل رانندگی، تلویزیون، مطالعه و ..... تا جائیکه میزان بینائی شما کافی باشد و خسته نشوید، منعی ندارد. چند هفته اول، بیرون از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.
مراقب باشید که طی ماه اول چشمتان را مالش ندهید زیرا این کار ممکن باعث جابجا شدن فلپ (لایه بریده شده قرنیه) شود؛ گرچه پس از چند روز از گذشت عمل احتمال جابجایی فلپ خیلی کم است ولی بهر حال باید احتیاط کنید.

حد اقل طی سه هفته اول پس از عمل، از آرایش لبه پلک ها و اطراف چشم اجتناب کنید.
دو تا سه هفته پس از عمل استخر نروید و پس از آن نیز از عینک شنا استفاده کنید. حداقل تا سه ماه پس از عمل شیرجه نزنید.

بیماران لیزیک معمولا پس از عمل هیچگونه ناراحتی ندارند. اگر چشمتان درد یا ناراحتی داشت و یا بینائیتان بجای بهتر شدن کاهش یافت، بلافاصله با پزشک معالجتان مراجعه کنید.

خشکی چشم بعد از عمل لیزیک حداقل بصورت گذرا شایع است. این حالت باعث سوزش، احساس خشکی و جسم خارجی در چشم، و یا حتی تاری بینائی می شود. بسیاری از جراحان توصیه می کنند که در چند هفته اول پس از عمل لیزیک از قطره های اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده شود. دیگر جراحان ممکن است برای پیشگیری از عوارض خشکی چشم، قبل از عمل پیشنهاد بستن موقت مجرای خروجی اشک را با "وسیله مسدود کننده مجرای اشک" بدهند و بعدا هر موقع که لازم باشد، براحتی آن را برمی دارند.

● چرا لیزیک باعث خشکی چشم می شود؟

لیزیک ممکن است در بعضی افراد باعث خشکی چشم شود. این مشکل بخصوص زمانی پیش می آید که قبل از عمل لیزیک زمینه خشکی چشم وجود داشته باشد. در طی عمل لیزیک، لایه ای از قرنیه ( بنام فلپ) بلند شده و بستر قرنیه به منظور اصلاح نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم با لیزر تراش داده می شود. از نظر آناتومیک، زمانی که فلپ لیزک برداشته می شود؛ طبعا اعصاب قرنیه نیز بریده می شوند. سلامت این اعصاب برای تحریک ترشح اشک ضروری است. بنابراین، در بعضی مواقع، به طور موقت تحریک ترشح اشک کم شده و ترشح اشک کاهش می یابد و در نتیجه منجر به خشکی چشم بعد از عمل لیزیک می شود.

در مواقعی که خشکی چشم پس از لیزیک متوسط تا شدید باشد؛ گاهی اوقات به علت عدم ثبات لایه اشکی، بینائیتان تار خواهد بود. ممکن است جراح لیزیک خشکی چشمتان را قبل از انجام عمل لیزیک درمان کند تا در دوره پس از عمل، راحت باشید.همه افرادی که عمل لیزیک می شوند، در دوره پس از عمل به قطره های اشک مصنوعی و یا نرم کننده نیاز خواهند داشت. بنابراین در طی مشاوره قبل از عمل باید هر گونه علامت ناشی از خشکی چشم و مصرف هر دارویی که ممکن است منجر به خشکی چشم شود را به جراحتان اطلاع دهید. به این ترتیب، جراح لیزیک قادر خواهد بود که اقدامات لازم در جهت نیل به بهترین نتیجه ممکن را، انجام دهد. خوشبختانه، در نهایت همه علائم خشکی چشم پس از عمل لیزیک موقتی بوده با گذشت زمان تدریجا کاهش یافته و طی چند ماه از بین می روند.

اگر کسی بتواند از عینک و لنز استفاده کند ، بدون شک عوارض کمتری نسبت به انجام این عمل خواهد داشت.

عمل لیزیک به منظور استفاده نکردن از عینک ، عمل زیبایی است، افرادی که در خصوص استفاده از عینک دچار ناراحتی و مشکل هستند یا مجبور به استفاده از عینکهایی با شماره های بالا هستند ، می توانند تحت نظر و تشخیص پزشک از عمل لیزیک استفاده کنند. کارشناسان انجام عمل لیزیک در افراد زیر را صلاح نمی دانند.

۱) بیماران کمتر از ۱۸ سال و یا بالای ۴۰ سال که به سوی پیر چشمی می روند و پیرچشمی با لیزیک درمان نمی شود.

۲) افرادی که دارای هر نوع عارضه چشمی از قبیل آب سیا، آب مروارید، قوز قرنیه، نامنظمی در سطوح قرنیه، فشار بالای چشم ها، التهاب چشمی و تبخال چشمی هستند.

۳) افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی، روماتیسم قلبی عروقی شدید و دیابت کنترل نشده.
۴) افرادی که داروی درمان آکنه و داروهای کنترل میگرن مصرف می کنند.

۵) کسانی که از خشکی چشم رنج می برند.

بر اساس تحقیقات انجام شده، فواید لیزیک شامل درد اندک، دوره بهبودی و ترمیم کوتاه ، قابلیت تکرار عمل پس از سه ماه و اصلاح دید بلافاصله پس از عمل است.

با وجود مزایای ذکر شده برای لیزر درمانی چشم، افراد نزدیک بین ضعیف ،بیش از ۲%، متوسط ۶%، بالا ۹% و خیلی بالا تا ۱۵% احتیاج به عمل مجدد خواهد داشت.

همچنین تحقیقات نشان داده است عمل لیزیک به سه عامل اندازه مردمک، ضخامت قرنیه و میزان ضعف بینایی بستگی دارد.

به هر حال آنچه که بیماران باید بدانند این است که لیزر همیشه جایگزین مناسبی برای عینک نیست و بیمار باید قبل از عمل بداند که ممکن است دید چشم او کاملا طبیعی نشود و بازهم ضعف چشمی باقی بماند.

 
بلافاصله پس از عمل لیزیک دید چشمتان تار است. نگران نباشید. این حالت طبیعی و قابل انتظار است.
 
● شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک
 
بلافاصله پس از عمل لیزیک دید چشمتان تار است. نگران نباشید. این حالت طبیعی و قابل انتظار است.
 
صبح روز بعد که از خواب بیدار شوید، بینائی شما شفافیت قابل توجهی خواهد داشت.بینائیتان طی دو تا سه هفته آینده شفافتر نیز خواهد شد.
 
(بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده کنید).
قطره های چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنید.
 
کار های چشمی، مثل رانندگی، تلویزیون، مطالعه و ..... تا جائیکه میزان بینائی شما کافی باشد و خسته نشوید، منعی ندارد. چند هفته اول، بیرون از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.
مراقب باشید که طی ماه اول چشمتان را مالش ندهید زیرا این کار ممکن باعث جابجا شدن فلپ (لایه بریده شده قرنیه) شود؛ گرچه پس از چند روز از گذشت عمل احتمال جابجایی فلپ خیلی کم است ولی بهر حال باید احتیاط کنید.
 
حد اقل طی سه هفته اول پس از عمل، از آرایش لبه پلک ها و اطراف چشم اجتناب کنید.
دو تا سه هفته پس از عمل استخر نروید و پس از آن نیز از عینک شنا استفاده کنید. حداقل تا سه ماه پس از عمل شیرجه نزنید.
 
بیماران لیزیک معمولا پس از عمل هیچگونه ناراحتی ندارند. اگر چشمتان درد یا ناراحتی داشت و یا بینائیتان بجای بهتر شدن کاهش یافت، بلافاصله با پزشک معالجتان مراجعه کنید.
 
خشکی چشم بعد از عمل لیزیک حداقل بصورت گذرا شایع است. این حالت باعث سوزش، احساس خشکی و جسم خارجی در چشم، و یا حتی تاری بینائی می شود. بسیاری از جراحان توصیه می کنند که در چند هفته اول پس از عمل لیزیک از قطره های اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده شود. دیگر جراحان ممکن است برای پیشگیری از عوارض خشکی چشم، قبل از عمل پیشنهاد بستن موقت مجرای خروجی اشک را با "وسیله مسدود کننده مجرای اشک" بدهند و بعدا هر موقع که لازم باشد، براحتی آن را برمی دارند.
 
● چرا لیزیک باعث خشکی چشم می شود؟
 
لیزیک ممکن است در بعضی افراد باعث خشکی چشم شود. این مشکل بخصوص زمانی پیش می آید که قبل از عمل لیزیک زمینه خشکی چشم وجود داشته باشد. در طی عمل لیزیک، لایه ای از قرنیه ( بنام فلپ) بلند شده و بستر قرنیه به منظور اصلاح نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم با لیزر تراش داده می شود. از نظر آناتومیک، زمانی که فلپ لیزک برداشته می شود؛ طبعا اعصاب قرنیه نیز بریده می شوند. سلامت این اعصاب برای تحریک ترشح اشک ضروری است. بنابراین، در بعضی مواقع، به طور موقت تحریک ترشح اشک کم شده و ترشح اشک کاهش می یابد و در نتیجه منجر به خشکی چشم بعد از عمل لیزیک می شود.
 
در مواقعی که خشکی چشم پس از لیزیک متوسط تا شدید باشد؛ گاهی اوقات به علت عدم ثبات لایه اشکی، بینائیتان تار خواهد بود. ممکن است جراح لیزیک خشکی چشمتان را قبل از انجام عمل لیزیک درمان کند تا در دوره پس از عمل، راحت باشید.همه افرادی که عمل لیزیک می شوند، در دوره پس از عمل به قطره های اشک مصنوعی و یا نرم کننده نیاز خواهند داشت. بنابراین در طی مشاوره قبل از عمل باید هر گونه علامت ناشی از خشکی چشم و مصرف هر دارویی که ممکن است منجر به خشکی چشم شود را به جراحتان اطلاع دهید. به این ترتیب، جراح لیزیک قادر خواهد بود که اقدامات لازم در جهت نیل به بهترین نتیجه ممکن را، انجام دهد. خوشبختانه، در نهایت همه علائم خشکی چشم پس از عمل لیزیک موقتی بوده با گذشت زمان تدریجا کاهش یافته و طی چند ماه از بین می روند.
 
اگر کسی بتواند از عینک و لنز استفاده کند ، بدون شک عوارض کمتری نسبت به انجام این عمل خواهد داشت.
 
عمل لیزیک به منظور استفاده نکردن از عینک ، عمل زیبایی است، افرادی که در خصوص استفاده از عینک دچار ناراحتی و مشکل هستند یا مجبور به استفاده از عینکهایی با شماره های بالا هستند ، می توانند تحت نظر و تشخیص پزشک از عمل لیزیک استفاده کنند. کارشناسان انجام عمل لیزیک در افراد زیر را صلاح نمی دانند.
 
۱) بیماران کمتر از ۱۸ سال و یا بالای ۴۰ سال که به سوی پیر چشمی می روند و پیرچشمی با لیزیک درمان نمی شود.
 
۲) افرادی که دارای هر نوع عارضه چشمی از قبیل آب سیا، آب مروارید، قوز قرنیه، نامنظمی در سطوح قرنیه، فشار بالای چشم ها، التهاب چشمی و تبخال چشمی هستند.
 
۳) افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی، روماتیسم قلبی عروقی شدید و دیابت کنترل نشده.
۴) افرادی که داروی درمان آکنه و داروهای کنترل میگرن مصرف می کنند.
 
۵) کسانی که از خشکی چشم رنج می برند.
 
بر اساس تحقیقات انجام شده، فواید لیزیک شامل درد اندک، دوره بهبودی و ترمیم کوتاه ، قابلیت تکرار عمل پس از سه ماه و اصلاح دید بلافاصله پس از عمل است.
 
با وجود مزایای ذکر شده برای لیزر درمانی چشم، افراد نزدیک بین ضعیف ،بیش از ۲%، متوسط ۶%، بالا ۹% و خیلی بالا تا ۱۵% احتیاج به عمل مجدد خواهد داشت.
 
همچنین تحقیقات نشان داده است عمل لیزیک به سه عامل اندازه مردمک، ضخامت قرنیه و میزان ضعف بینایی بستگی دارد.
 
به هر حال آنچه که بیماران باید بدانند این است که لیزر همیشه جایگزین مناسبی برای عینک نیست و بیمار باید قبل از عمل بداند که ممکن است دید چشم او کاملا طبیعی نشود و بازهم ضعف چشمی باقی بماند.

رازهایی كه چشم ‌پزشكان نمی‌گویند

رازهایی كه چشم ‌پزشكان نمی‌گویند
مطالعه درنور كم به چشمان شما آسیب نمی‌رساند. بدترین چیزی كه ممكن است...


 ۱ـ‌ هرگز از دستمال كاغذی یا دستمال‌های توالت برای پاك كردن شیشه عینك خود استفاده نكنید.

این دستمال‌ها از چوب ساخته شده اند و شیشه‌های عینك شما را خش می‌اندازند.

۲ـ‌ عینك‌های آفتابی پولاریزه برای كم كردن حساسیت نسبت به نور و بازتاب آن از اجسام براق، بسیار مناسب هستند، اما برای دیدن صفحه‌های موبایل یا سیستم‌های راهیاب، شما را با مشكل مواجه خواهند كرد. این مشكل حتی برای دیدن صفحه‌های دستگاه‌های خودپرداز جدی‌تر خواهد بود.

۳ـ‌ بسیاری از ما فكر می‌كنیم، پس از یك جراحی چشم، بسرعت می‌توانیم به زندگی عادی خود برگردیم، اما در واقع برای بسیاری از افراد، این زمان، مقادیری بیشتر طول می‌كشد. پس از این‌كه مجبور شویم روی یك متن چند صفحه‌ای تمركز كنیم، متوجه می‌شویم آنقدر‌ها هم كه فكر می‌كنیم كار ساده‌ای نیست و به زمانی بیش از این نیاز است.

۴ـ‌ بسیاری از مردم می‌دانند كه اشعه ماوراء بنفش (UV) به پوست آسیب جدی می‌رساند، اما نمی‌دانند كه این اشعه برای چشمان نیز مضر است. آیا شما از كسانی هستید كه تنها زمانی‌كه آسمان آفتابی است، عینك می‌زنید؟ مثل این می‌ماند كه بگویید من فقط گاهی اوقات سیگار می‌كشم!

عینك آفتابی‌ای را انتخاب كنید كه به اندازه كافی برای جلوگیری از ورود اشعه از بالا و پایین بزرگ باشند حتی اطراف آن نیز ضخیم باشد، اگر از لنز استفاده می‌كنید محافظ UV را بخواهید.

۵ـ‌ به‌رغم این كه نسل‌های مختلف، درباره فواید هویج، به فرزندان خود بسیار گفته‌اند، هویج بهترین غذا برای چشم‌ها نیست. البته شاید بتوان این امتیاز را بیشتر به اسفناج، كلم پیچ و دیگر سبزیجات با برگ تیره نسبت داد.

6 ـ‌ قطره‌های چشم (از هر نوع)، اگر در یخچال نگهداری شوند، سوزش كمتری ایجاد می‌كنند.

۷ـ‌ بعضی پزشكان بیماران را جهت جراحی آب مروارید تحت فشار قرار می‌دهند. اگر برای جراحی با مشكلات مالی مواجه هستید باید گفت كه صبر كردن برای این جراحی آسیبی به چشم‌های شما نمی‌رساند. آب مروارید فقط دید شما را با مشكل روبرو می‌كند مانند این است كه از یك پنجره كثیف به بیرون نگاه كنید.

۸ـ‌ مطالعه در نور كم به چشمان شما آسیب نمی‌رساند. بدترین چیزی كه ممكن است اتفاق بیفتد سردرد شدن شماست.

۹ـ‌ اگر از لنز‌های مدت دار استفاده می‌كنید، آنها را قبل از خواب در بیاورید. شانس عفونی شدن چشم‌ها هنگام خواب با این لنزها ۱۰ تا ۱۵ برابر بیشتر است.

لنزهای مدت دار لنزهایی هستند كه می‌توان آنها را تقریباً تا ۷ روز بدون اینكه نیازی به در آوردنشان به هنگام خواب باشد، استفاده كرد.

۱۰ـ‌ زمانی كه به قطره چشم نیاز دارید، آن قطره‌ای را كه از خیلی وقت پیش در كابینت نگه داشته‌اید، استفاده نكنید. اگر چشم شما عفونی شده باشد این قطره شاید قرمزی چشم را بهتر كند، اما ممكن است باعث بدتر شدن عفونت شود. برخی افراد چشم خود را به خاطر همین اشتباه از دست داده‌اند.

۱۱ـ‌ ورم ملتحمه همیشه خوش خیم نیست. برخی بیماران به خاطر این بیماری دچار حساسیت به نور شده یا بینایی خود را از دست می‌دهند. اما بسیاری از پزشكان آنتی‌بیوتیك را برای درمان آن تجویز كرده كه اگر مشكل ویروسی باشد هیچ كمكی نخواهد كرد. اما اگر مبتلا به ورم ملتحمه باكتریایی شده باشید، شاید چنین درمانی برای شما كارگر باشد.

۱۲ـ‌ تست‌های سالانه تنها راه برای جلوگیری از این بیماری‌ها هستند. این اصلا خوب نیست كه منتظر بمانیم تا علائم بیماری‌های چشمی به طور كامل ظاهر شوند و برایمان مشكل‌ساز شوند تا به پزشك مراجعه كنیم. توجه داشته باشید، برخی بیماری‌های چشمی تا زمانی‌كه بینایی شما را از بین نبرند، بروز نمی‌كنند.

۱۳ـ‌ اگر شما بالای ۶۰ سال هستید و تصمیم به عمل جراحی لیزیك گرفته‌اید، صبر كنید تا دچار آب مروارید شوید. سپس ما می‌توانیم بینایی شما را طی جراحی آب مروارید ترمیم كنیم و بیمه نیز براحتی هزینه آن را پرداخت خواهد كرد.


کلینیک چشم پزشکی بیمارستان فوق تخصصی محک  افتتاح شد

کلینیک چشم پزشکی بیمارستان فوق تخصصی محک افتتاح شد

کلینیک چشم پزشکی بیمارستان فوق تخصصی محک با حضور جمعی از اعضای هیأت امنا و هیأت مدیره محک و همچنین با حضور اعضای برجسته‌ای از جامعه چشم پزشکی ایران و انجمن حمایت از آسیب دیدگان چشمی(انجمن اشک) که تجهیز این کلینیک با مشارکت آنها شکل گرفته، افتتاح شد.
به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محک، در ابتدای مراسم دکتر مردآویژ آل بویه عضو هیأت امنا ضمن خوشامدگویی به حاضران در مراسم، از اینکه محک توانسته است کلینیک‌های تخصصی متعددی همچون کلینیک درد و مراقبت های تسکینی، روانپزشکی، جراحی مغز و اعصاب، پوست و... را در بیمارستان خود راه‌اندازی و آماده بهره برداری کند اظهار خشنودی کرد. وی ضمن اشاره به وضعیت مطلوب آمارِ کودکانِ بهبود یافته محک و نزدیک شدن آن به آمار و استانداردهای جهانی برای تمامی فرزندان تحت حمایت این موسسه مردم نهاد آرزوی سلامتی کرد.
سپس دکتر مسعود ناصری پور، فوق تخصص شبکیه چشم و نماینده انجمن چشم پزشکی ایران از وضعیت مطلوب و روبه رشد درمان بیماران رتینوبلاستوما در ایران پا به پای مراکز درمانی برتر جهان اظهار رضایت کرد.
پس از آن دکتر عظیم مهرور رئیس بیمارستان فوق تخصصی محک ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شادروان دکتر پروانه وثوق، گفت ایشان آرزو داشت کلینیک چشم در جهت گسترش حمایت همه جانبه از کودکان محک تأسیس شود.
سپس پروفسور هرمز شمس جراح و فوق تخصص چشم  و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درمانگاه تخصصی چشم پزشکی بیمارستان محک را افتتاح کرد. وی با اشاره به همکاری سی ساله خود با پرفسور پروانه وثوق از تحقق آرزوی ایشان در خصوص راه‌اندازی این کلینیک در بیمارستان محک ابراز خوشحالی کرد.
پس از آن دکتر ناصری‌پور به تشریح دو بخش اپتومتری و محل معاینات کلینیک پرداختند و دکتر فارسی، پزشک کلینیک چشم را به حاضران معرفی کرد.
محک تلاش دارد تا با همکاری متخصصان طراز اول کشور در توسعه روز افزون بخش‌های مختلف بیمارستان فوق تخصصی خود، روز به روز در جهت ارتقای سطح کمی و کیفی ارائه خدمات درمانی و حمایتی به کودکان مبتلا به سرطان گام بر دارد و قدردان تمامی یاورانی است که با عشق و همت و تخصص خود، این سازمان را در رسیدن به این هدف یاری می‌کنند.+

افتتاح 8 اتاق عمل جدید در بیمارستان فارابی تا یک ماه آینده
رئيس بيمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابي، از افتتاح اتاق عمل چهار این بيمارستان و راه اندازي مركز مشاوره هاي باليني و آزمايشات پاراكلينيك بيماران كانديد جراحي خبر داد

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل ازخبرگزاری مهر، دكتر محمود جباروند با اشاره به پروژه هاي جديد بيمارستان گفت: مجموعه اتاق عمل چهار بيمارستان فارابي كه داراي 8 اتاق عمل است و در حال حاضر در حال تجهيز آن به ميكروسكوپ هاي جراحي هستيم، طي يك ماه آينده افتتاح خواهد شد.

وي از راه اندازي قريب الوقوع مركز مشاوره هاي باليني و آزمايشات پاراكلينيك بيماران كانديد جراحي خبر داد و افزود: تمركزانجام آزمايشات باليني و پاراكلينيكي، با تسهيل روند امور بصري بيماران، از تردد زياد و انجام كارهاي موازي جلوگيري بعمل آورده و با راه اندازي اين مركز، كارهاي مربوط به جراحي بيمار سريعاً و در اسرع وقت به صورت متمركز در آن واحد و با زمان بندي مناسب و دقيق انجام مي شود.

جباروند، بيمارستان فارابي را بيمارستاني شناخته شده در حوزه درمان دانست و افزود: علاوه بر آن، بيمارستان فارابي در حوزه هاي پژوهشي، آموزشي، نوآوري و در سطح بين المللي نيز فعاليت جدي دارد.

وي از تعامل جدي بيمارستان فارابي با انجمن بين المللي چشم پزشكي (ICO) خبر داد و گفت: در حال نهايي كردن كسب اعتبار فلوي سه ماهه بين المللي از اين انجمن هستيم كه بر اساس آن، ICO متقاضيان را براي گذراندن دوره تكميلي در يك گرايش فوق تخصصي چشم در اين بيمارستان به مدت سه ماه بورسيه مي كند و اين يكي از موفقيت هاي قابل توجه بيمارستان است.

جباروند با اشاره به تداوم تعاملات بيمارستان فارابي با ستاد نوآوري دانشگاه گفت: از جمله برنامه هاي پيش رو، تدوين برنامه بلندمدت (راهبردي) مراكز در حوزه نوآوري مي باشد كه در حال نهايي شدن است.

رئيس بيمارستان فارابي افزود: بيمارستان فارابي احتمالاً نخستين مركز در ميان مراكز تابعه دانشگاه است كه يك پيش نويس وزين و بسيار مناسب در رابطه با برنامه راهبردي در قالب نوآوري تدوين كرده است كه اين پيشنويس به تاييد ستاد نوآوري دانشگاه رسيده و در حال نهايي شدن است.

وي از برگزاري سمينار اپيدميولوژي بيماريهاي چشم براي نخستين بار در كشور خبر داد و افزود: بيمارستان فارابي، به بهانه روز جهاني بينايي، اين سمينار تخصصي را روز پنج شنبه 18 مهرماه سالجاري برگزار مي كند.

جباروند تاسيس بنياد خيريه را از برنامه هاي جدي بيمارستان در سالجاري عنوان كرد و افزود: اين ايده از مدتها پيش مطرح بود كه حول ميراث پرفسور شمس بنياد خيريه اي شكل بگيرد.

رئيس بيمارستان فارابي افزود: ايجاد بنياد چشم پزشكي و علوم بينايي شمس، به شكل جدي از زمستان سال پيش مطرح شد و در حال حاضر با برگزاري جلسات مقدماتي، پيشنويس ماموريت و رسالت اين بنياد را طراحي كرديم.

وي وجود يك بنياد در كنار ساير نهادهاي همكار را به عنوان يكي از شركاي جدي براي رشد، توسعه و حضور در عرصه هاي جديد ضروري دانست و افزود: با ايجاد اين بنياد، مي توانيم در جهت رشد و توسعه برخي از محورها و شاخص هاي عمده مانند كسب جايزه هاي علمي، ارائه گرنت هاي پژوهشي و بورسيه هاي آموزشي و توسعه آموزش سلامت چشم در سطح ملي به عنوان ماموريتهاي اين بنياد گام برداريم.

جباروند با اشاره به برگزاري جشنواره تخصصي چشم پزشكي در حوزه علوم بينايي و چشم پزشكي براي پنج سال متوالي، از بحث تغيير نام اين جشنواره به جشنواره چشم پزشكي دكتر شمس خبر داد.


 درمان بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی میسر شد

درمان بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی میسر شد

سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" گفت: فاز مطالعاتی و تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان
بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر دستیابی محققین ایرانی به
سلول‌های قابل پیوند در انسان است.

 

 

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم)دکتر لیلا ستاریان سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" در گفتگو با "بنیان" اظهار داشت: فاز مطالعاتی و تحقیقات

آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر

دستیابی محققین ایرانی به سلول‌های قابل پیوند در انسان است.

وی افزود:  بر همین اساس مراحل کار مقدماتی برای تهیه وسایل ، آزمایشگاه‌ها و اتاق عمل‌های مناسب برای پیوند در

انسان شروع شده است و با گرفتن مجوز از وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت کار پیوند شروع خواهد شد.

وی در تشریح این تحقیق افزود: نتایج طرح‌های تحقیقاتی و مطالعات در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده که بیماری‌های

چشمی مرتبط با نقص در عملکرد سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی را می‌توان به طور نسبی با استفاده از
سلول‌های بنیادی تمایز یافته به سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی درمان کرد.

به گفته دکتر ستاریان مهمترین این نوع بیماری‌ها، نابینایی مربوط به سن می باشد.

 (Age macular degeneration; AMD) که از سنین میانسالی شروع شده و به تدریج با از بین رفتن سلول‌ها به نابینایی منجر می شود.
وی اضافه کرد : اشتارگارت(Stargardt)  بیماری ژنتیکی مرتبط با نقص در عملکرد سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی

است که افراد جوان و نوجوان را درگیر می‌نماید که امید می‌رود با استفاده از سلول‌های بنیادی بتوان این بیماری را هم تا

حدی درمان کرد.
به گفته این محقق پژوهشگاه رویان، از آنجائی‌که این  بیماری‌ها منشا ژنتیک دارند از سلول‌های خود فرد نمی‌توان برای

پیوند استفاده کرد، پس بنابراین منشا سلول‌های پیوندی از سلول‌های بنیادی جنینی خواهد بود که طی فرایندی شصت روزه به سلول‌های اپی تلیوم رنگدانه دار بینایی متمایز شده‌اند. 

وی همچنین گفت: در جهان و همچنین در ایران طرح‌های تحقیقاتی زیادی در مورد پیوند سلول‌های بنیادی در چشم  در

حال اجرا است  که اکثرا در مرحله مطالعه بر روی حیوان متمرکز است، اما تعداد معدودی از طرح‌ها به مرحله کار‌آزمایی

بالینی در انسان رسیده است به طوری که نتیجه یکی از طرح‌ها نشان دهنده بهبود نسبی بینایی در دو فرد مبتلا به

بیماری AMD و اشتارگارت، چهار ماه پس از پیوند سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه دار مشتق از سلول‌های بنیادی جنینی بوده است.
دکتر ستاریان با تایید درمان برخی بیماری‌های شبکیه در پژوهشگاه رویان بیان داشت: سن افراد داوطلب برای درمان به

کمک این روش تحقیقاتی " میانسالی" است که اگر نتایج قطعی بی خطر بودن و در عین حال مناسب بودن این اقدام

درمانی ثابت شود، هزینه درمان در ایران مسلما کمتر از سایر کشورها خواهد بود.

درمان نابينايي در موش‌ها با استفاده از بُن ياخته‌ها

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل از ايرنا از منابع خبري ، دانشمندان انگليسي با بهره‌گيري از سلول‌هاي بنيادي، يعني همان بُن ياخته‌هاي جوان و قابل كار در بافت‌ها و دستگاه‌هاي مختلف كه از جنين موش‌ها گرفته شده بودند، موفق شدند محيطي را براي كشت سلول‌هاي دريافت كننده نور آماده كنند. به اين ترتيب، بُن ياخته‌ها پس از طي مرحله كِشت به سلول‌هاي نارس دريافت كننده نور در شبكيه تبديل شدند.
در مرحله بعد حدود ۲۰۰ هزار سلول گيرنده نور- كه به شيوه بالا پرورش يافتند- به درون شبكيه موش‌هاي نابينا تزريق شدند، روشي كه به زودي جواب داد و پژوهشگران جذب تدريجي اين ياخته‌هاي نورس را در ميان ديگر سلول‌هاي بافت فوق مشاهده كردند كه در نتيجه موجب بازيابي بينايي موش‌ها شد.
گروه پژوهشگران براي اطمينان از بازگشت قوه بينايي موش‌ها، اين جوندگان كوچك را در مارپيچ‌هايي آبي قرار داده و با بررسي واكنش آنها به نور، بينايي اين موجودات را مورد سنجش قرار دادند.
شوراي تحقيقات پزشكي انگليس نيز بر پايه يافته‌هاي آزمايش ياد شده در بيانيه‌اي مطبوعاتي اعلام كرد كه سلول‌هاي بنيادي «مي‌توانند در آينده به عنوان منبعي نامحدود براي درمان نارسايي‌هاي سلول‌هاي دريافت كننده نور و روشي براي درمان نابينايي در انسان‌ها در عمل‌هاي پيوند شبكيه به كار گرفته شوند.»
نارسايي گيرنده‌هاي نور دليل بروز برخي عوارض تحليل چشمي از قبيل «رتينيت پيگمنتوزا» و «تباهي لكه زرد ناشي از كهولت سن» شناخته مي‌شوند.
از آنجايي كه دانشمندان اميدوارند به زودي بتوان سلول‌هاي بنيادي را به عنوان جايگزين بافت‌هاي آسيب ديده ناشي از بيماري يا حوادث مختلف كِشت داد و پيوند زد، ميزان علاقه و سرمايه گذاري در اين بخش به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است.
اما به رغم افزايش اقبال به روش كِشت بُن ياخته، موانع بزرگي همچنان بر سر راه استفاده عُمده از شيوه ياد شده وجود دارد. يكي از اين موارد تبديل ماهيت سلول‌هاي بنيادي و هدايت آنها به پذيرش پرورش كنترل يافته و تبديل شدن به ياخته‌هاي ويژه بافت‌هاي مختلف است، شرايطي كه در صورت عدم تحقق آن، سلول‌ها سرطاني شده و بي‌استفاده خواهند ماند. رابين علي، يكي از محققان موسسه چشم پزشكي دانشگاه كالج لندن و بيمارستان تخصصي چشم «مورفيلدز» مي‌گويد در واقع اهميت آزمايش اخير در بازگشت بينايي به موش‌ها نيز از همين جهت بوده است.
آقاي علي و تيم او پيش از اين دريافته بودند كه بازگشت بينايي در موش‌ها از طريق پيوند گيرنده‌هاي نوري - موسوم به ياخته‌هاي استوانه‌اي - دريافتي از جوندگان سالم امكان پذير است.
اما پژوهش جديد از آن جهت متمايز از نمونه‌هاي مشابه پيش از خود است كه تمامي سلول‌هاي پيوندي به كار گرفته شده در آن در محيط آزمايشگاه كِشت داده شده و از ديگر حيوانات گرفته نشده است.
در اين آزمايش از روشي جديد- كه نخستين بار در كشور ژاپن ابداع شد- استفاده گرديد كه شكل شبكيه را بازسازي مي‌كند.
رابين علي توضيح مي‌دهد كه «در سال‌هاي اخير، دانشمندان توانايي خوبي در كار با سلول‌هاي بنيادي و هدايت آنها به تبديل شدن به انواع مختلف بافت‌ها و ياخته‌هاي بزرگسالان كسب كرده‌اند».
وي در ادامه مي‌افزايد: «اما تا به امروز بازسازي ساختار پيچيده شبكيه چشم در محيط آزمايشگاهي بسيار دشوار بود. احتمال دارد يكي از دلايل ناكامي پيشين ما در اين فرايند استفاده از نوع كشت سلولي نامناسب بوده كه توانايي شبيه سازي رشد سلولي طبيعي درون جنيني را نداشته است.»
اين دانشمند در ادامه توضيحات خود تاكيد كرد كه «گام بعديِ ما بهبود شيوه كنوني و استفاده از سلول‌هاي انساني است كه از آن طريق بتوانيم به زودي آزمايش‌هاي باليني خود را آغاز نماييم».
جزئيات يافته‌هاي آزمايش اخير در نشريه «نيچر بيوتكنولوژي» به چاپ خواهد رسيد.


تکنیک جدید پیوند قرنیه

تکنیک جدید پیوند قرنیه

تکنیک جدید پیوند قرنیه به نام Descemet Membrane Endothelial Keratoplasty یا(DMEK) به طور قابل توجهی بینایی را ارتقا بخشیده و بهبودی بعد از عمل جراحی نسبت به روش های فعلی پیوند قرینه، سریع تر حاصل می شود.لبخند

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل از sciencedaily، قرنیه یک عدسی شفاف است بیرونی درقسمت جلوی چشم است . در پیوند قرنیه که Keratoplasty نامیده می شودقسمتی ازقرنیه معیوب با بافت قرنیه دهنده ای که فوت کرده است ، جایگزین می شود. در روش DMEK به جای ضخامت کل قرنیه فقط لایه بسیار نازکی از آن ( داخلی ترین لایه قرنیه) تعویض می شود. با این کار شانس رد پیوند در بیمار کاهش می یابد زیرا مواد بیگانه کم تری به بیمار پیوند زده می شود. این روش برای بیمارانی که تنها در لایه پشتی قرنیه خود دچار مشکل هستند ، استفاده می شود.به کمک روش های استاندارد جایگزینی لایه پشتی قرنیه دید بیماران در بهترین حالت به صورت 30/20 یا 40/20 می شود. اما با استفاده از روشDMEKبیماران بینایی خود ار در حد 20/20 یا 25/20 به دست می آورند. این بیماران بعد ازعمل فوق سریع تر بهبود می یابند.


هماهنگ کردن افراد دهنده و افرادگیرنده (بخش دوم)

هماهنگ کردن افراد دهنده و افرادگیرنده (بخش دوم)

در طرح ملی دهندگان مغز استخوان در ایالات متحده، بیش از 5 میلیون اهداکننده داوطلب نام نویسی کرده اند و هزاران واحد خون بندناف در این مرکز ثبت شده است.

 

زمانی که از میان افراد یک خانواده نتوان دهنده مناسب پیدا کرد، پزشکان به فهرست ثبت نام اهداکنندگان مراجعه می کنند تا داوطلبانی را بیابند که نوع بافت آنها با بیمار مورد نظرشان هماهنگ باشد. بزرگترین محل ثبت نام در ایلات متحده ، طرح ملی دهندگان مغز استخوان  به آدرس اینترنتی www.marrow.org و be the match initiative است. در طرح ملی دهندگان مغز استخوان، بیش از 5 میلیون اهداکننده داوطلب نام نویسی کرده اند و هزاران واحد خون بندناف در این مرکز ثبت شده است. 
موسسات ثبت اهداکنندگان ، سازمان های فوق العاده ای هستند. ولی آنها به چند دلیل نمی توانند تضمین کنند که می توانند برای هر بیمار یک دهنده مناسب پیدا کنند. یک دلیل این است که حتی با وجود میلیون ها اهداکننده بالقوه ، خزانه اهداکنندگان ممکن است از نظر ژنتیکی به اندازه کافی متنوع نباشد.
مشکل دیگر به روز نگهداشتن اطلاعات افراد ثبت نام کرده  در اداره ثبت است. افراد اهداکننده ممکن است محل سکونت خود را تغییر دهند ولی ادارات ثبت را از اطلاعات تماس جدید خود مطلع نکنند یا اصلا ممکن است افراد اهداکننده نظر خود را درمورد اهدا تغییر دهند.
بانک های عمومی خون بندناف، منابع خوبی هستند چراکه برخلاف اهداکنندگان مغز استخوان، دریک فریز جای دارند. بنابراین شما نیاز ندارید که به دنبال افراد بگردید. شما ممکن است بیش از یک واحد خون بندناف نیاز داشته باشید. اولین ازمایش ها نشان داده است که در مواردی که از خون بندناف استفاده می شود می توان از خون هایی که در تعداد کمتری HLA با فرد گیرنده هماهنگ کردند نیز استفاده کرد. بنابراین پیدا کردن واحدهای متعدد و مناسب خون بندناف آسانتر از پیدا کردن اهداکننده بالغ است. 
محققان در حال آزمایش های متعدد برای استفاده از خون بندناف به عنوان منبع سلول های بنیادی قابل پیوند هستند تا روش ها و شاخص های ژنتیکی مناسب را پیدا کنند.
پایان مطلب/

شناسایی جهش های مرتبط  با نزدیک بینی

شناسایی جهش های مرتبط با نزدیک بینی

در کسانی که برای مدت های طولانی از عینک و یا لنز های تماسی استفاه می کنند دید بهبود می یابد ولی فاکتورهای ژنتیکی نهفته در پس این بیماری شایع همچنان نا مشخص باقی مانده است. تحقیقات جدید انجام شده در دانشگاه Duke اطلاعات مفیدی را در این زمینه نشان داده است.

 

به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل از medicalxpress،طبق مطالعه ای که در American Journal of Human Genetics به چاپ رسیده جهش هایی در یک ژن که به تنظیم میزان اکسیژن و مس در بافت چشم کمک می کند با شکل شدید نزدیک بینی مرتبط است.  
نزدیک بینی  که myopia نیز نامیده می شود شایع ترین بیماری چشمی در جهان است. High-grade myopia شکل شدیدتر نزدیک بینی است و افراد دچار آن در معرض خطر دیگر مشکلات چشمی  مانند کاتاراکت،گلوکوم و retinal detached قرار دارند.  این بیماری در اثر ترکیب فاکتور های محیطی نظیر مطالعه زیاد و عوامل ژنتیکی حاصل می شود. در سال های اخیر محققان چندین ژن یا جایگاه ژنی را که با myopia  در ارتباطند گزارش کرده اند و مطالعات بیشتر جهت شناسایی ژن های دیگر در جریان است.
برای اولین بار یک جهش ژنی که به صورت اتوزومال غالب به ارث می رسد و مسبب myopia شدید است در جمعیتی موسوم به caucasian کشف شده است. محققان با بررسی خانواده هایی که اعضای بیمار و سالم دارند در یافته اند که جهش هایی در ژن SCO2 در افراد بیمار وجود دارد که در افرادسالم خانواده نیست.حضورچهار جهش درژنSCO2 نیزدر 140 فرد مبتلا  به این بیماری تایید شده است. با مطالعه بر روی موش ها همچنین مشخص شده است که بیان این ژن در چشمی که دچار نزدیک بینی است کاهش یافته است. در بدن ژن SCO2 به متابولیسم مس که یک عنصر مهم برای تنظیم میزان اکسیژن در چشم است ، کمک می کند.
جهش های متفاوت در این ژن باعث بیماری های متفاوت می شود.مثلا جهش خاصی در ژن SCO2 مسوول نوع کشنده cardiomyopathy می باشد.

چاپینگ، آخرین تکنیک درمان آب مروارید در ایران

چاپینگ، آخرین تکنیک درمان آب مروارید در ایران

با استفاده از تکنیک چاپینگ ( ریز ریز کردن هسته عدسی) می توان آب مروارید چشم را درمان کرد.

 

«حسن هاشمی» فوق تخصص چشم در این باره به «بنیان» گفت: تکنیک چاپینگ ( ریز ریز کردن هسته عدسی) جدید ترین شیوه برای درمان آب مروارید است که با کمترین عارضه و حداقل زمان معالجه انجام می شود.
وی با اشاره به این که آب مروارید شایع ترین بیماری چشمی در سنین مختلف است گفت: در این تکنیک پزشک متخصص با استفاده از ماشین هایی که قدرت مکندگی بالا وحداقل عارضه را دارد، می تواند آب مروارید را از چشم خارج کند.
دکتر هاشمی افزود: برای ریز ریز کردن هسته عدسی می توان از لیزر استفاده کرد که  به زودی این نوع درمان در ایران اجرا خواهد شد  اما اکنون ریز کردن هسته عدسی ، به صورت دستی انجام می شود که سرعت دست پزشک باید بسیار بالا باشد تا انرژی ای که در چشم آزاد می شود به حداقل برسد.

مدل ایجاد شده با سلول های پوست برای بررسی بیماری چشمی

مدل ایجاد شده با سلول های پوست برای بررسی بیماری چشمی

برای اولین بار، محققان ویسکانسین، سلول های گرفته شده ازپوست بیماران را با استفاده تکنیک سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPSC) به یک مدل آزمایشگاهی یک نوع ارثی از دژنراسیون ماکولا تبدیل کردند.

به گزارش بنیان به نقل از medicalnewstoday؛  دکتر David Gamm ، مدیر مرکز تحقیقات چشم McPherson گفت: در حالی که این بیماری نسبتاً نادر است، داشتن یک مدل خاص از این بیماری چشمی که ماکولای شبکیه چشم را از بین می برد، می تواند منجر به درک بیشتر ما از اختلالات چشمی از جمله دژنراسیون ماکولای وابسته به سن شود.
این محققان  نمونه های پوست را از اعضای دو خانواده مبتلا به این بیماری در شهر شیکاگو جدا کردند.
کودکان این خانواده ها به احتمال 50 درصد ژن عامل این بیماری را که شروع به تخریب ماکولا در اوایل سن سه سالگی می کند به ارث می برند. با استفاده از نمونه های به دست آمده از خواهر و برادر های بیمار و سالم، آنها این سلول های پوستی را به سلول های بنیادی و سپس به اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه که از این بیماری متاثر می شود، تبدیل کردند.
آنها درآزمایشگاه قادر به ردیابی تغییرات عامل این ضایعه در شبکیه چشم شدند.
این مدل برخی از فرایندهای سلولی ایجاد کننده این بیماری را آشکار ساخت و نشان داد که در توانایی جمع آوری و حذف باقی مانده های سلولی از جمله سلول های مرده اختلالی رخ داده است. بررسی ها در سطح مولکولی نیز نشان داد که توانایی سلول ها درتخریب رودوپسین (رنگدانه بیولوژیکی در سلول های گیرنده نوری) کاهش یافته و تفاوتی در سیگنالینگ کلسیم و استرس اکسیداتیو وجود دارد.
Gamm می گوید: "این نتایج به ما ایده هایی را درخصوص یافتن روش های درمانی داده و به ما اجازه خواهد داد تا در روند بیماری مداخله کنیم. و این مدل سلول های بنیادی به ما فرصت تست این درمان ها را قبل از اعمال بر روی بیماران خواهد داد. "


پرتوهای فرانبفش خورشید و کار خانه به چشم آسیب می زند

به گزارش عرش نیوز،"راشل بیشاپ" متخصص چشم در موسسه ملی چشم آمریکا می گوید پرتوهای فرابنفش خورشید می تواند به برخی از بافت ها در چشم انسان صدمات جبران ناپذیری بزند.

وی اظهار داشت: این پرتوها می توانند موجب بروز تغییراتی در چشم بشوند که مشکلاتی را در سطح چشم ایجاد کنند. اکنون دریافته ایم این تغییرات می تواند خطر بروز آب مروارید را افزایش دهد.

وی استفاده از عینک های آفتابی را پیشنهاد می کند که دستکم 99 درصد حفاظت در برابر پرتوهای مضر فرابنفش A  و B را ایجاد می کنند. این پرتوهای فرابنفش می توانند خطر بروز سرطان پوست را نیز افزایش دهند از این رو حفاظت از چشم ها مانند حفاظت پوست مهم و جدی است و  خطر بروز مشکلات جدی چشمی را در آینده برای فرد کاهش می دهد.

علاوه بر این بیشاپ می گوید کارهای هر روزه خانه مانند چمن زنی، تعمیر خودرو و دیگر تعمیرات خانگی بزرگ ترین دلیل بروز آسیب های چشمی است و همه باید در زمان انجام چنین کارهایی از عینک های محافظ استفاده کننده تا ذرات خارجی وارد چشم نشود.


سلول هایی که بنیادی هستند

سلول هایی که بنیادی هستند

ممکن این سوال برای ما ایجاد شود که این سلول های بنیادی چیست که به این گستردگی خبر ساز شده و امیدی برای درمان بیماری های لاعلاج زنده کرده است ؟
هر از چندگاهی خبری به گوشمان می رسد که فلان بیماری با استفاده از پیوند سلول های بنیادی درمان شده است، یا با استفاده از سلول های بنیادی دانشمندان توانستند.....
 
سلول های بنیادی از ابتدایی ترین سلول های سازنده بدن هستند که در طول دوره رشد جنینی پرورش یافته و تبدیل به سلول های بالغ و خاصی می شوند که مسئول ساخت انواع بافت های بدن است. در واقع منشاء کل اعضاء و بافت های بدن از جمله سلول های عضله قلب، سلول های عصبی، گلبول های قرمز خون، سلول های سیستم ایمنی، سلول های پوست و دیگر سلول های بافت های مختلف بدن سلول های بنیادی هستند.
 
 بعد از کامل شدن اعضاء بدن، سلول های بنیادی مسئول  ترمیم بافت های آسیب دیده بوده که سلول های جدید را جایگزین سلول های پیر و فرسوده می کنند. در واقع سلول های بنیادی نقش بسیار مهمی در سلامتی و بهبود افراد ایفا می کنند.
این سلول ها با حد اقل دو مشخصه ذیل از سایر سلول ها متمایز می شوند:
خاصیت خودسازی که از ویژگی های مهم آن قدرت تکثیر نامحدود است و دیگری خاصیت پرتوانی که تحت شرایط مناسب این سلول ها قادرند در محیط آزمایشگاهی و یا در موجود زنده انواع مختلفی از سلول ها را بوجود آورند.
 
بنابر این هر سلولی که این دو ویژگی را داشته باشد سلول بنیادی یا stem cell خوانده می شود. این سلول ها در بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن موثرند و می توانند در درون بافت های اسیب دیده ای که بخش عمده سلول های آنها از بین رفته است پیوند و جایگزین سلول های آسیب دیده و موجب ترمیم آنها شوند.
براساس ویژگی و منشاء، این سلول ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
 
1-    سلول های بنیادی جنینی: که این سلول ها در یکی از مراحل جنینی ( مرحله بلاستوسیت) گرفته میشوند و توانایی ساخت همه بافت ها و اندام های بدن یک فرد کامل را دارا هستند.
 
2-    سلول های بنیادی بالغین: که این سلول ها همانطور که از نامشان مشخص است پس از تولد از فرد گرفته میشوند. این سلول ها را می توان از بافت مغز استخوان یک فرد سالم استخراج کرد. مغز استخوان ، خون محیطی، مغز، نخاع، پالپ دندان، عروق خونی، ماهیچه اسکلتی، اپی تلبوم پوست، سیستم گوارشی، قرنیه، کبد و پانکراس از جمله بافت های بزرگسالان هستند که واجد این نوع سلول های بنیادی هستند..
 
3-    سلول های بنیادی خون بند ناف: که در زمان تولد نوزاد در هنگام زایمان از بند ناف استخراج می شود . در گذشته جفت و بند ناف و به طبع خون درون آن که منبع غنی از سلول های بنیادی خونی است به عنوان زباله بیولوژیکی دور انداخته می شد اما در حال حاضر خانواده ها از این فرصت استفاده و این سلول ها را ذخیره می کنند.
 
سلول های بنیادی خون ساز می توانند با جایگزین شدن در مغز استخوان فرد بیمار، تامین کننده سلول های خونی جدید باشند.یکی از ویژگی های مهم این سلول ها، عدم تکامل سلول های خونی از جمله لنفوسیت های آن است که در نتیجه، احتمال رد پیوند با این سلول ها در مقایسه با پیوند های مغز استخوان بسیار کمتر خواهد بود.

درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی
پنجمین بیمار؛

درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی

پنجمین بیمارمبتلا به دیستروفی ماکولا با سلول های اپیتلیالی رنگدانه دارشبکیه مشتق از سلول های بنیادی جنینی درمان شد.

 

به گزارش انجمن آرپی به نقل از pharmabiz.com ، شرکت بیوتکنولوژی ACT، با استفاده از فن آوری سلولی درعرصه طب ترمیمی ، پنجمین بیمار مبتلا به دیستروفی ماکولا Stargardt ( SMD) را درمان کرد. به این بیمار 100.000 سلول های اپیتلیالی رنگدانه دار شبکیه (RPE) مشتق ازسلول های بنیادی جنینی انسان تزریق شده و با نتایج حاصل از تزریق 50،000 سلول به سه بیمار در گروه اول مورد مطالعه، مقایسه شد. این بیماران با موفقیت تحت عمل پیوند سرپایی قرارگرفتند وهیچ عارضه جانبی را نشان ندادند.
به نظر Gary Rabin ، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت:" ما همچنان در حال پیشرفت مداوم در پژوهشهای بالینی هستیم .ما به دنبال تکمیل درمان بیمارنهایی مبتلا به SMD در آینده ای نزدیک می باشیم. 
در ماه ژوئیه سال گذشته ، فاز I / II این آزمایش برای تعیین ایمنی و تحمل پذیری پیوند سلول های RPE مشتق از hESC  در زیرشبکیه بیماران مبتلا به SMD طی 12 ماه اولیه ، طراحی و آغاز شده است. در مجموع 12 نفر، شامل گروه های سه نفری هر یک با دریافت دوزهای افزایش یافته سلول بررسی شدند. این شرکت به طورهمزمان در حال انجام مطالعه دومی بر روی SMD در اروپا و انحطاط ماکولای خشک وابسته به سن در ایالات متحده آمریکا است.
Robert Lanza ، مدیر ارشد علمی این شرکت گفت: ما با دلگرمی چگونگی پیشرفت این کارآزمایی بالینی را دنبال می کنیم. ما به پیشرفت مداوم دو کارآزمایی دیگر خوشبین هستیم. 

بیماری Stargardt یا دیستروفی ماکولای  Stargardt یک بیماری ژنتیکی است که باعث از دست دادن پیشرونده بینایی معمولا در کودکان بین 10 تا 20 سال می شود. در نهایت از دست دادن گیرنده نوری دراثر تخریب لایه رنگدانه دار شبکیه چشم یا اپیتلیوم رنگدانه دارشبکیه ، منجربه کوری  می شود، این شرکت معتقد است که RPE مشتق از hESC ممکن است قادر به بهبود بیماری باشد


سلول های بنیادی جنینی برای درمان نابینایی آزمایش شد

سلول های بنیادی جنینی برای درمان نابینایی آزمایش شد

سلول های شبکیه حساس به نور رشد داده شده در آزمایشگاه که از سلول های بنیادی جنینی حاصل شده اند با کمک به ترمیم بینایی موش های نابینا امید تازه ای را دردرمان مشکلات شبکیه افراد نابینا به وجود آورده اند.

به گزارش بنیان به نقل از medindia، سلول های بنیادی جنینی می توانند در آینده منبع نامحدودی از سلول های گیرنده نور برای درمان نابینایی انسان فراهم نمایند.حدود200000 عدد از این سلول ها به شبکیه چشم موش ها تزریق شدند. برخی از این ها توانسته اند بینایی را به موش ها باز گردانند.

سلول های گیرنده نور در برخی از بیماری ها ی چشمی نظیر  retinitis pigmentosaو age-related macular degeneration(AMD) از بین می روند. سلول های بنیادی امید های زیادی را به وجود آورده اند .با کشت آ ن ها در آزمایشگاه می توان بافت جایگزین  برای سلول های آسیب دیده به علت بیماری ها و یا تصادفات، فراهم کرد.اما باید برموانع بزرگی در این راه غلبه شود. یکی از این موانع فراهم کردن شرایط لازم و ایمن برای تبدیل این سلول های نابالغ  به سلول های تخصص یافته مورد نیازاست. گروهی از دانشمندان انگلیسی مطالعه  ای را در این زمینه انجام داده اند. آن ها قبلا دریافته بودند که با پیوند سلول های گیرنده نور نابالغ به نام سلول های rod که از شبکیه موش های بینا گرفته شده بودند می توانند بینایی را به موش های نابینا بازگردانند. در مطالعه ای که اخیر ا صورت گرفته اطلاعات بیشتری نیز به دست آمده است. این سلول ها در آزمایشگاه به کمک تکنیکی که توسط دانشمندان ژاپنی ابداع شده به سلول های مورد نظر تمایز یافته اند. در سال های اخیر پژوهشگران توانسته اند به خوبی با سلول های بنیادی در آزمایشگاه  کارکرده و آن ها را به انواع  متفاوت سلول های بالغ تبدیل نمایند اما به علت پیچیدگی  ساختار شبکیه تولید آن در آزمایشگاه با دشواری روبه رو بوده است. شاید به این دلیل که نوع  روش کشت مورد استفاده برا ی پیشبرد فرایندی که به طور عادی در جنین روی می دهد، نامناسب بوده است.

گام بعدی استفاده از تکنیک مذکور برای سلول های انسانی است تا بتوان آزمایشات بالینی را آغاز کرد. دانشمندان ژاپنی در اولین تجربه بالینی از سلول های فرد بیمار برا ی درمان نابینایی وی استفاده نموده اند. هدف آزمایش درمان AMD با استفاده از سلول هایی موسوم به iPS است. سلول های بالغ با برنامه ریزی مجدد به وضعیت بنیادی باز گرادنده می شوند. به شرط این که شرایط ایمنی فراهم شده باشد این نوع سلول ها  می توانند جایگزین مناسبی برای سلولهای بنیادی به دست آمده از مراحل اولیه جنینی باشد. نتایج مذکور در Nature Biotechnology ارائه شده است.


ویتامین‌های خرما باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود. 

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه خرما موجب فعال شدن سلول‌های عصبی می‌شود و آهن آن به گلبول‌های قرمز خون نیرو می‌‌دهد، گفت: خرما مانع از ایجاد کم‌خونی در افراد و حتی کم‌خونی افراد را هم درمان می‌‌کند. امینی افزود: ویتامین‌های خرما باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود و از خشکی پوست و ناخن و موها جلوگیری و هوش را تقویت می‌کند. به گفته کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران ؛ خرما موجب تقویت معده و جمع‌کننده آن است و کلسیم آن موجب تقویت و تسریع رشد کودکان و نیروی بدنی بزرگسالان را افزایش می‌‌دهد. امینی افزود: افرادی که با خوردن خرما بدنشان جوش می ‌زند، می‌توانند با استفاده از مخلوط خرما و ماست که بسیار مفید و مغذی است، از خاصیت خوردن هر دوی آنها بهره مند شوند.


استفاده از عنبيه مصنوعي براي نخستين بار در كشور محقق شد

 

به گزارش گروه علمي ايرنا سيدحسن هاشمي با بيان اينكه عنبيه هاي مصنوعي مشابه عنبيه چشم سالم بيمار تهيه مي شود، اظهار داشت: پيش از اين عنبيه هاي آسيب ديده دوخته و يا پروتزهايي به جاي آن در چشم بيمار گذاشته مي شد كه غيرطبيعي بودن آن مشخص بود، اما اين عنبيه‌ هاي مصنوعي تفاوتي با چشم سالم ندارد.
وي گفت: عنبيه مصنوعي براي افرادي كه به هر دليل عنبيه‌ چشم خود را از دست داده اند، كاربرد دارد؛ به عنوان نمونه در افرادي كه به صورت مادرزادي فاقد عنبيه هستند و يا به عللي همچون ضربه و اعمال جراحي عنبيه آنها آسيب ديده باشد.
رييس هيات مديره انجمن علمي چشم پزشكي ايران ادامه داد: براي استفاده از عنبيه مصنوعي از چشم سالم بيمار عكس برداري و عنبيه مصنوعي هم رنگ عنبيه سالم بيمار و از ماده اي به نام سيليكون توسط دستگاه‌ هايي ساخته مي شود.
هاشمي در مورد مزيت بكارگيري اين روش در مقايسه با روش هاي قديمي گفت: به دليل اينكه تمام زوايا و جزئيات عنبيه سالم فرد بيمار بر روي عنبيه مصنوعي طراحي و اجرا مي‌ شود، ديگر تفاوتي بين دو چشم تشخيص داده نخواهد شد.
عنبيه بخش رنگي پشت قرنيه است كه رنگ چشم افراد را تعيين مي‌ كند و ممكن است به رنگ‌ هاي مختلف مانند آبي، سبز، قهوه ‏اي و عسلي باشد.

 


 

 

بیش از 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف درمان پذیر است

بیش از 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف درمان پذیر است

یک عضو انجمن هماتولوژی اروپا گفت: انجام عمل پیوند در ایران در حد بسیار عالی و در سطح اروپا، آمریکا، استرالیا ، فرانسه و ایتالیا است.

دکتر پائولو ربولا (Paolo Rebulla) مدیر مرکز طب انتقال خون ایتالیا و محقق سلول های بنیادی در گفتگو با بنیان اظهار داشت: از نظر اقدامات کلینیکی پیوند سلول های بنیادی ایران تفاوت زیادی با دیگر کشورها ندارند و در سطح بالایی است. برای مثال ایران در حد اروپا، آمریکا، استرالیا، فرانسه، ایتالیا و ... است و تصور می کنم که این کشور توانایی دارد پیوند سلول های بنیادی را درحد بسیار بسیار عالی انجام دهد.

دکتر ربولا ارزش سلول های بنیادی موجود در خون بندناف را بسیار بالا دانست و گفت: در 90 وبسایت درباره ارزش های نگهداری خون بندناف بحث شده است.

این محقق سلول درمانی با بیان اینکه بیش از 70 یا 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف قابل درمان است بیان داشت: طی بررسی های به عمل آمده پیوند از مغز استخوان در مقایسه با پیوند با خون بندناف نتایج مشابه و موفقیت آمیزی داشته اند.

وی افزود: از مشاهده فعالیت های مرکز پیوند ایران بسیار هیجان زده شده ام زیرا نتایج این عمل جراحی نیز بسیار نزدیک به نتایج بین المللی است.

این پژوهشگر سلول های بنیادی خون بندناف همچنین عنوان داشت: مهمترین نکنته ای که سبب پیشرفت ایران می شود و درحال حاضرنه تنها برای ایران بلکه برای تمام کشورها نقطه ضعف محسوب می شود ارتباطات بین المللی محدود است زیرا ارتباط بین مراکز پزشکی و کشورهای دنیا کم است.

وی تاکید کرد: هرچه ارتباطات بیشتر شود پیشرفت علم هم بیشتر خواهد بود.

ربولا موقعیت ایران در زمینه پیوند سلول های بنیادی را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: در مرکز پیوند شریعتی سالانه 400 عمل پیوند صورت می گیرد که در مقایسه با مرکز پیوند ایتالیا که سالانه 50 عمل پیوند انجام می دهد بسیار چشمگیر و فوق العاده است.

عضو انجمن هماتولوژی اروپا اضافه کرد: با توجه به تفاوت های قومیتی که در ایران است و بر اساس تصمیمات بین المللی برای گسترش بانک های عمومی خون بندناف و جمع آوری نمونه های بیشتر از اهداکنندگان متفاوت، باید از بانک های عمومی خون بندناف در ایران نیز حمایت شود.

وی تصریح کرد : استفاده از سلول های بنیادی خون بندناف برای افرادی که دچار بیماری هستند و نیاز به پیوند دارند  و دهنده مناسب برای آنها یافت نمی شود کاربردی و در عین حال غیرتهاجمی و کم هزینه است.


تولید ملانوسیت ها از سلول های بنیادی پرتوان القایی انسان

ملانوسیت های اپیدرم، سلولهای تولید کننده رنگدانه هستند که از تاج عصبی (NC)، جمعیتی از سلول های بنیادی موقت جنینی ایجاد شده از حاشیه پشتی صفحه عصبی جنین مهره داران، پدید می آیند. تولید ملانوسیت ها شامل فرآیندهای سلولی پیچیده بسیاری از جمله تخصص یافتگی سرنوشت، تکثیر، مهاجرت و تمایزمی باشد. تکوین نابجا ملانوسیت ها و هموستاز آغازگربسیاری از اختلالات رنگدانه ای مانند زالی، پی بالدیسم، ویتیلیگو، هیپرپلازی، و ملانوما است. بنابراین، درک تکوین و بیماری سلولهای ملانوسیت انسانی بسیار مهم است. برای این منظور، ایجاد روشی که مطالعه زیست شناسی ملانوسیت ویژه بیمار و مدل سازی بیماری آن را تسهیل کند، بسیاراهمیت دارد.


راهکار ساده برای تولید سلول های بنیادی

دانشمندان و محققان چینی راهی آسان و مطمئن برای تولید سلول های بنیادی ابداع کرده تا از آن برای تولید بافت ها و اندام ها در درمان بیماری ها استفاده شود.

 

محققان چینی با انتشار مقاله ای در مجله ساینس، شیوه تولید معجونی جدید از ترکیبات مولکولی کوچک را برای برنامه نویسی دوباره سلول های بدنی و تبدیل شدن آنها به حالت پرتوان با توانایی تشکیل سایر انواع سلول در بدن را شرح داده اند.

پیش از این، برای ایجاد این شرایط  پرتوان انجام دستکاری های ژنتیکی ضروری بود که فرآیند پیچیده و دشوار جدید با التزامات بالینی محدودی را نیز به دنبال داشت.

«دنگ هونگ کوی» از دانشگاه «پکینگ» به عنوان یکی از محققان این پروژه گفت: استفاده از ترکیباتی به کوچکی مولکول یک روش کاملا جدید برای پرتوان کردن سلول های بنیادی است.

این محققان در مقاله خود که در مجله ساینس منتشر شده آورده اند که مولکول های کوچک دارای مزایای مختلفی هستند، آنها می توانند سلول های قابل نفوذ، غیر ایمنی زا و مقرون به صرفه بوده و به سادگی ترکیب شده، حفظ و استاندارد سازی بشوند.

آنها اظهار کردند: نتایج این تحقیقات فراهم کننده شرایطی برای مطلوب کردن استفاده از این سلول ها در پزشکی ترمیمی است، تا دیگر محققان مجبور به دستکاری ژنتیکی و شرایط دشوار دیگر برای رسیدن به این نوع سلول ها نباشند.

پزشکی ترمیمی‏ شاخه ای از علم نوین پزشکی است که هدف آن ترمیم و احیای بافت یا اندام آسیب دیده یا از دست رفته است که باتوجه به نوع رویکرد و روش درمانی به انواع گوناگونی تقسیم می شود.(مهر)


ازدواج های فامیلی آتش زیر خاکستر/ضرورت فرهنگ سازی مشاوره ژنتیک

 هر چند علم پزشکی سالهاست ثابت کرده که ازدواج های فامیلی آتش زیر خاکستر هستند اما بر اساس باورهای غلط قومی و قبیله ای در برخی از نقاط کشور ازدواج موفق ازدواجی است که از فامیل باشد.

 این تفکرات غلط با تکیه بر این باور که فامیل از یکدیگر شناخت کافی دارند و به قول خودشان اگر گوشت هم را بخورند استخوان یکدیگر را دور نمی اندازند منجر به بروز مشکلات متعدد از جمله  تولد کودکان ناقص الخلقه شده که عمری را سربار جامعه خواهند بود.

طی سالهای اخیر هر چند مشاوره های ژنتیک موجب بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم شده و نقش موثری را در پیشگیری از بروز معلولیت های ژنتیکی و مادرزادی به عهده داشته اما انجام جزیره ای این مشاوره ها توسط نهادهای متعدد این امر را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

هنگامی که صحبت از مشاوره ژنتیک به میان می آید، ناخودآگاه ذهن ها به سمت ازدواج های فامیلی و تبعات پس از آن سوق می یابد، اگر چه تعریف و ماهیت مشاوره ژنتیک امروزه با ازدواج فامیلی پیوند خورده، اما با این همه این مشاوره علاوه بر حوزه ازدواج های فامیلی، سایر موارد اعم از نقص های مادر زادی، شکل و قیافه غیرطبیعی، ناشنوایی، سابقه عقب ماندگی ذهنی در خانواده یا بستگان نزدیک و ... را نیز شامل می شود.


انجام جزیزه ای مشاوره های ژنتیک نتیجه مثبتی در پی ندارد

معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر به مشکلات عدم انجام مشاوره های ژنتیک در جامعه اشاره کرد و گفت: سرطان، دیابت، بیماری های قلبی، ...




 آنچه درباره خواص زعفران جهت بینایی اتان نشنیده اید! 


سلامت نیوز: گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.

پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است. این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.

در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند. در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.

براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.

 


موافقت ژاپن با آزمايش سلولهاي بنيادين کشت شده در آزمايشگاه بر روي انسان

تهران / واحد مرکزی خبر/ علمی 1392/04/28
وزارت بهداشت ژاپن روز جمعه موافقت خود را با آغاز آزمایشهای کلینیکی پزشکی ترمیمی بر روی انسان با استفاده از سلولهای بنیادین کشت شده در آزمایشگاه اعلام کرد.
از ماه گذشته میلادی که یک کمیسیون کارشناسی تشکیل شده توسط دولت ژاپن، پروژه آزمایشی پیشنهادی «بنیاد تحقیقات علوم بهداشتی و نوآوری» موسوم به ایبری Ibri را تایید کرد، انتظار می رفت که دولت ژاپن با آغاز آزمایشهای کلینیکی پزشکی ترمیمی بر روی انسان موافقت کند. ایبری یک مرکز درمانی است که در منطقه کوبه Kobe در غرب ژاپن واقع شده است.
محققان و پزشکان در این مرحله با انجام چنین آزمایشهایی بر روی بیماران تلاش می کنند نوعی بیماری بصری موسوم به « دژنراسیون ماکولا» یا همان تخریب لکه زرد را درمان کنند.
این بیماری اولین عامل کوری افراد بالای 55 سال در کشورهای صنعتی جهان معرفی شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، پزشکان و محققان در این پروژه، سلولهای شبکیه چشم بیمار را در آزمایشگاه کشت می کنند و سپس آنها را در داخل چشم بیمار قرار می دهند. سلولهای بنیادین تولید شده به روش آزمایشگاهی، از سلول های بنیادین بالغی درست می شوند که به حالت تقریبا جنینی بازگردانده شده اند.


صفحه عكس
 

فوق تخصص شبکیه:

شب کوری درمان قطعی ندارد

دکتر علی عبدللهی، فوق تخصص شبکیه گفت: «بیماری شب کوری فقط مبتنی بر ژنتیک است و با آزمایش‌های پیش از ازدواج و بارداری می‌توان از تولد نوزاد مبتلا به آن جلوگیری کرد.»

دکتر علی عبدللهی، فوق تخصص شبکیه در این رابطه گفت: «شب کوری بیماری است که از بدو تولد با فرد همراه است. این بیماری فقط عامل ژنتیکی داشته و هیچ عامل اکتسابی در ایجاد آن تأثیر گذار نیست.»

وی افزود: «در رابطه با بیماری شب کوری باید گفت، عواملی که از بدو تولد در بدن فرد وجود داشته است در دهه دوم و سوم عمر خود را نشان می‌دهد.»

این متخصص با اشاره به علائم این بیماری، گفت: «علائم شب کوری در ابتدا با کاهش دید در نور کم آغاز می‌شود. فرد در محیط‌های کم نور وسعت و کیفیت کامل بینایی خود را از دست می‌دهد. این علائم به تدریج تشدید شده و فرد در نور عادی روز نیز محدوده و خط دید کامل ندارد. در ‌‌نهایت این بیماری به جایی می‌رسد که فرد دید مستقیم یا لوله تفنگی پیدا می‌کند. به این معنی که فقط ناحیه‌ای که مستقیم به آن نگاه می‌کند را خواهد دید.»

به گفته وی با کهولت سن، کاهش میدان دید چه در روز و چه در شب در افرادی که زمینه شب کوری را دارند افزایش پیدا می‌کند.

دکتر عبدللهی گفت: «افرادی که به این بیماری مبتلا باشند از طریق معاینه انتهای چشم و تغییراتی که در این ناحیه رخ می‌دهد می‌توان بیماریشان تشخیص داده می‌شود. فرد مبتلا به شب کوری می‌تواند مستعد ابتلا به برخی دیگر از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و یا آب سیاه باشد. به همین دلیل از آغاز زمانی که فرد پی به بیماری خود می‌برد باید تحت نظر پزشک معالج باشد.»

وی در ادامه بحث ژنتیکی و وراثتی بودن این بیماری گفت: «سه حالت در وراثتی بودن این بیماری وجود دارد. اول حالت خفیف، حالت شدید و در ‌‌نهایت حالتی که در آن فرد در میدان دید مرکزی و لوله تفنگی خود نیز دچار مشکل می‌شود.»

این متخصص با اشاره به این موضوع که شب کوری درمان پذیر نیست گفت: «متأسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما در برخی موارد این بیماران با استفاده از داروهای حاوی ویتامین A و یا مواد خوراکی دارای این ویتامین، به صورت مختصر و نسبی بهبود پیدا می‌کنند. این بیماری حتی به طور کامل قابل کنترل نیز نیست.»

وی در پایان با تأکید بر پیشگیری از بیماری شب کوری گفت: «مسئله مهم این است که افرادی که مشکوک به دارا بودن این ژن هستند باید قبل از ازدواج و یا فرزند دار شدن با انجام آزمایشات از به دنیا آمدن نوزادی که احتمال ابتلا به این بیماری را دارد جلوگیری کنند.»

رزماری و پیشگیری از بیماری‌های چشم

سلامت نیوز : محققان آمریکایی براساس تحقیقات تازه خود دریافتند که گیاه رزماری چه بسا می‌تواند از بیماری‌های چشمی‌پیشگیری کند.به گزارش یونایتدپرس، محققان آمریکایی دریافتند: در گیاه رزماری ماده‌ای وجود دارد که می‌توان از آن برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شبکیه چشم از جمله ضعف ماهیچه چشم مرتبط با بالارفتن سن استفاده کرد.استوارت لپبتون و همکارانش در انستیتوی تحقیقات پزشکی Sanford-Burnham گفتند: ماده موسوم به carnosic acid سلامت چشم را بهبود می‌بخشد.تیم تحقیقات دریافتند: این ماده به طور خاص برای شبکیه چشم مفید است و از آن در برابر ضعف و هرگونه آسیب دیدن محافظت می‌کند.محققان تحقیقات خود را روی گروهی از جوندگان انجام دادند و دریافتند: پوسته خارجی چشم جوندگانی که ماده carnosic acid به آن تزریق شد، ضخیم باقی ماند؛ امری که اشاره می‌کند چشم محافظت شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ رزماری گیاه بومی‌منطقه مدیترانه است و گل و برگ‌های این گیاه بوی تندی شبیه به کافور دارد. رزماری علاوه بر کاربرد دارویی، در پخت و پز نیز استفاده می‌شود.این گیاه منبع عالی ویتامین E است و با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند و روغن طبیعی آن مجرای تنفسی را باز می‌کند.با مالیدن پودر رزماری روی بدن، بوی ایجاد شده از باکتری و قارچ از بین می‌رود و قبل از تمیزکردن زخم، قرار دادن برگ‌های تازه روی قسمت مورد نظر مانع از عفونی‌شدن آن می‌شود. دم کرده آن به طور طبیعی خستگی مفرط را برطرف می‌کند و رزماری تاثیر ضد‌اسپاسمی‌دارد و ناراحتی‌های گوارشی را برطرف می‌کند.آنتی‌اکسیدان آن مانع از تشدید بیماری آرتریت می‌شود و برای پیشگیری از بروز آب‌ مروارید، نوشین دم کرده رزماری به طور مرتب مفید است.


۸ درمان خانگی برای رفع خستگی چشم

هر شش ماه باید برای بررسی وضعیت چشمانتان به پزشک مراجعه کنید.

کمبود خواب، حساسیت، خستگی چشم، ورم ملتحمه، گریه از حد، خستگی و عدم رسیدن کافی اکسیژن به قرنیه و آلودگی علل این مشکل می باشند که با علائمی مانند احساس سنگینی در چشم، سوزش و قرمزی چشم خود را نشان می دهند.

در اینجا چند مورد درمان خانگی برای رفع خستگی چشم ذکر می کنیم اما از این موضوع غافل نباشید که هر شش ماه باید برای بررسی وضعیت چشمانتان به پزشک مراجعه کنید:

۱. یکی از ساده ترین راهها این است که دو قاشق را داخل فریزر بگذارید.بعد از اینکه سرد شدند آنها را زیر چشمان خود قرار دهید تا پف چشمانتان کم شود.توجه داشته باشید که قاشقها یخ نشوند!

۲. روش موثر دیگر این است که تکه ای از پنبه را به صورت گلوله ای در یک استکان چای بیندازید و بعد از چند ثانیه آنها را روی پلک چشمانتان چند دقیقه ای قرار دهید.

۳. از قرار دادن تکه های خیار بر روی پلک چشم جهت کاهش پف کردگی استفاده کنید.

۴. روش موثر دیگر این است که به طور مرتب چشمان خود را با آب سرد بشویید. این عمل باعث آرامش چشم می شود و هرگونه خستگی را برطرف می کند.

۵. گلوله های پنبه ای را داخل یک فنجان شیر خنک بیندازید و سپس آنها را روی پلک چشم قرار دهید.

۶. در یک فنجان آب، چند قطره روغن اسطوخودوس بریزید و سپس گلوله پنبه را در آن بخیسانید و بعد آن را روی پلک چشمتان بگذارید.

۷. یک توت فرنگی را که در فریزر بوده به مدت چند دقیقه روی پلکتان قرار دهید.برای رفع خستگی بسیار موثر است.

۸. در دو فنجان آب جوشیده، مقدار کمی اسید بوریک بریزید.بعد از سرد شدن از آن برای شستن چشم استفاده نمایید.


 بـیــست و سومین کنــگــره سـالیـانه انـجـمـن چـشـم پـزشـکی

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مسعود ناصری‌پور در در رابطه با جزئیات برگزاری این کنگره با بیان اینکه کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران همه ساله با همکاری یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر درشهر تهران برگزار می‌شود گفت: امسال گروه و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه تهران همکار انجمن چشم پزشکی برای برگزاری این کنگره خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه به روز رسانی دانش چشم پزشکان کشورو اجرای آموزش‌های مداوم که گذراندن آنها را وزارت بهداشت بر همه پزشکان تکلیف کرده است از عمده ترین اهداف این کنگره است یادآور شد : این کنگره در چهار روز (6-9 آبانماه) برگزار می‌شود وبررسی موضوعات شایع و مبتلابه جامعه چشم پزشکی را دربر گرفته و همچنین معرفی دستاوردهای تازه چشم پزشکی را مورد توجه قرار می‌دهد.

دبیر اجرایی این کنگره ادامه داد: علاوه بر موارد فوق در روز پیش کنگره( ششم آبانماه) پنج گروه فوق تخصصی شبکیه، قرنیه، استرابیسم، آکولوپلاستیک و گلوکوم به ارائه برنامه‌های علمی تخصصی گروه خود خواهند پرداخت.    
 
وی بر ضرورت تعامل با جامعه جهانی چشم پزشکی و استفاده از تجربیات و نقطه نظرات متخصصان برجسته دنیا با پزشکان ایرانی تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم این بستر در کنگره بیست و سوم فراهم شود به همین خاطر از چشم پزشکان برجسته ایران و جهان برای حضور در کنگره دعوت به عمل آورده‌ایم.
 
ناصری‌پور با بیان اینکه همه چشم پزشکان می توانند در این کنگره شرکت و امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده را کسب کنند، عنوان کرد: فراخوان ارسال مقالات به کنگره از تاریخ اول اردیبهشت آغاز شده است و تا تاریخ15 مرداد ماه ادامه دارد.
 
وی در پایان با بیان اینکه 29 کارگاه و 11 سمپوزیوم و 12 سخنرانی اصلی و تعداد قابل توجهی مقالات آزاد با موضوعات مختلف برای کنگره پیش رو تدارک دیده شده است خاطرنشان کرد: از دیگر موضوعات جالب توجه کنگره امسال میتوان به برگزاری فوتو فستیوال و فیلم فستیوال چشم پزشکی اشاره نمود.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن 66917617 تماس حاصل فرمایند.


بازسازي شبکه چشم شدند.

به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران پزشکان موفق به بازسازي شبکه چشم شدند.

پزشکان در مرکز تحقيقاتي بارسلونا با استفاده پيوند سلول هاي بنيادي مغز استخوان با عنبيه چشم سبب بهبودي ان شدند.

محققان اظهار داشتند: براي اولين بار تزريق سلولهاي بنيادي مغز استخوان به شبکيه چشم موش هاي آسيب ديده متوجه بهبود شرايط شبکيه چشم و افزايش قدرت ديد در بين موش هايي که مشکل داشتند شد.

پزشکان معتقدند: اين کشف نه تنها در بهبود سيستم شبکه اي چشم موثر بلکه باعث بهبود سيستم شبکه عصبي خواهد بود.

مسئول تيم تحقيق مي‌گويد: با انجام آزمايشات روي انسان ها به نتايج مطلوب مورد نظر رسيده و از آن براي بهبود سيستم عصبي استفاده خواهند کرد.


سلول درمانی بیماری های شبکیه در مرحله تحقیقاتی است
در گفت و گو با « دکتر حسین سمیعی» مطرح شد؛

سلول درمانی بیماری های شبکیه در مرحله تحقیقاتی است

یک فوق تخصص جراحی و بیماریهای چشمی مراحل تحقیقاتی درمان بیماری های چشمی با سلول های بنیادی را بسیار موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: امید می رود تا در آینده ای نه چندان دور به نتایج مطلوبتری دست یابیم.
دکتر حسین سمیعی فوق تخصص جراحی و بیماریهای چشمی معتقد است؛ ایران در علم چشم پزشکی یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیاست که با وجود وسایل مدرن و روش های نوین جراحی چشم، پیشرفته ترین روش های نوین جراحی چشم در ایران میسر است و هرگز به بیماران توصیه نمی شود که برای درمان به اروپا بروند. در این باره خبرنگار بنیان با وی گفت و گویی انجام داده که در ادامه می آید.
 
-   آقای دکتر لطفا در خصوص سرطان چشم بفرمایید.
سرطان چشم مشکلی است که متاسفانه بیشتر کودکان به آن مبتلا می شوند و علت دقیق بروز آن مشخص نیست اما گاهی اختلالات وراثتی و ژنتیکی میتواند در آن دخالت داشته باشد. خوشبختانه تشخیص این نوع از سرطان با علامت بسیار روشنی همراه است و والدین شکایت می کنند که چشم کودکشان مانند گربه برق می زند . خوشبختانه این نوع از سرطان شیوع بسیار کمی دارد و شیوع آن از نظر آماری در دخترها بیشتر از پسرهاست اما از نظر علمی، قطعیتی ندارد.
 
-  درمان مناسب برای سرطان چشم چیست؟
 
در گذشته تنها درمانی که برای درمان سرطان چشم صورت می گرفت تخلیه کامل چشم بود تا سرطان به قسمت های دیگر نفوذ نکند. اما امروزه با اسکن و توپوگرافی می توان پیشرفت تومور را مشخص کرد که در مراحل نخست با لیزر درمانی و در مراحل بعدی با تکنیک های مدرن جراحی می توان آن را درمان کرد. این درمان به معنای برگرداندن دید کامل به بیمار نیست بلکه به معنای از بین بردن توموراست به شکلی که چشم تخلیه نشود و ظاهر سالمی داشته باشد. متاسفانه 4 درصد به خاطر تنبلی چشم با یک چشم می بینند اما هرگز به دکتر مراجعه نمی کنند.  اگر سرطان های ناشی از سلول های ملانین در چشم بروز کند به دلیل عدم مراجعه به موقع به پزشک است؛ یعنی زمانی بیمار به متخصص مراجعه می کند که سرطان کل چشم را فرا گرفته است و باید تخلیه شود. اگر سرطان زود تشخیص داده شود اصلا بیماری خطرناکی نیست و شاید بیماری دیابت بسیار بدخیم تر از آن باشد چون پیشرفت ضایعاتش بیمار را رنج می دهد .اگر سرطان چشم در مراحل نخست تشخیص داده شود با رادیوتراپی و شیمی درمانی مهار خواهد شد.
 
-  لطفا در خصوص بیماری ویلسون بفرمایید.
 
بیماری ویلسون یک بیماری کبدی است که متاسفانه بیشتر بچه ها را مبتلا می کند و شیوع آن در خانم ها بیشتر است. علائم این بیماری مانند سایر بیماری های کبدی است و متخصصان گوارش برای این که مطمئن شوند قطعا بیمار به ویلسون مبتلا است او را به متخصص چشم ارجاع می دهند. برای تشخیص این بیماری، وسیله خاصی در چشم بیمار گذاشته می شود و اگر پزشک حلقه کیزر فلشر را در چشم بیمار ببیند تشخیص آن قطعا بیماری ویلسون است . در این بیماری تنها تشخیص به عهده چشم پزشک است ودرمان آن را متخصص گوارش انجام می دهد . بیمار مشکل و ضایعه چشمی ندارد و به همین خاطر متعجب می شود که چرا متخصص گوارش به خاطر ضایعات کبدی او را به متخصص چشم ارجاع داده است در حقیقت رویت این حلقه به معنای تشخیص بیماری ویلسون است.
-  درخصوص حلقه پیری توضیح دهید.
حلقه پیری بیماری نیست و افراد با بالا رفتن سن به آن مبتلا می شوند. حلقه ای سفید رنگ که گاهی هم به شکل نیم دایره است و دور قرنیه دیده می شود. بیمار با دیدن این حلقه دچار ترس می شود که مبادا این حلقه دید او را از بین ببرد. در حالی که اینگونه نیست و حلقه پیری دید را دچار مشکل نمی کند و 70 درصد افراد پس از 60 سالگی  به آن مبتلا می شوند. درمانی برای حلقه پیری وجود ندارد و فقط ظاهرش بیمار را آزار می دهد. اصولا در چشم سیاهپوستان در دوره کودکی هم این حلقه دیده می شود.
 
-    سلول درمانی بیماری های چشمی در چه مرحله ای است؟
 
درمان با سلول های بنیادی برای بیماری های شبکیه نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا عمومی نشده و یک کار تحقیقاتی است و نمی توان از آن به عنوان یک درمان عمومی شبکیه نام برد. حتی پزشکان بیمارانی را که به مراکز تحقیقاتی می فرستند، به آنها می گویند که یک کار تحقیقاتی است و هنوز به عنوان یک راه درمانی ثبت نشده است. اما برای مراحل تحقیقاتی خوشبختانه درمان با سلول های بنیادی بسیار موفقیت آمیز بوده و امید می رود تا در آینده ای نه چندان دور به نتایج مطلوبتری دست یابیم. اما درمان نابینایی با سلول های بنیادی اگر به معنای رسیدن به دیدن مطلوب است که امکان پذیر نیست اما اگر فردی تنها قادر به تشخیص نور است با سلول های بنیادی می توان تا حدودی بینایی او را برگرداند.
 
-    پیشرفت علم چشم پزشکی در ایران نسبت به سایر کشورها چگونه است؟
 
بارها در مصاحبه های تلویزیونی و رادیویی هم گفته ام که کشور ما یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیا در علم چشم پزشکی است. طبق گزارشات مراکز اروپایی چشم پزشکی، با قاطعیت می توان گفت از لحاظ تحقیقات و وسایل چشم پزشکی، از آمریکا عقب تر اما در خاورمیانه و کشورهای اروپایی جلوتر هستیم و شاید تنها دو کشور اروپایی باشند که در حد ما باشند. به همین خاطر به هیچ بیماری توصیه نمی کنیم برای درمان به اروپا برود چون خوشبختانه به همه وسایل چشم پزشکی و روش های نوین جراحی در کشور خودمان دسترسی داریم. تنها ضعف ما این است که داروهای بسیار ضعیفی داریم که در بهبود بیماری ها ناتوان است. امکان دارد این ضعف به خاطر کیفیت ساخت یا تولید باشد که چون رشته تخصصی من نیست از آن آگاه نیستم . مشکل ما تنها کیفیت داروست و در وسایل و روش های جراحی هیچگونه مشکلی نداریم.

درمان اولین بیمار چشمی با استفاده از سلول های بنیادی

درمان اولین بیمار چشمی با استفاده از سلول های بنیادی

کمپانی سلولهای بنیادی MD اعلام کرد که برای اولین بار در ایالات متحده یک بیمار مبتلا به بیماری چشم با استفاده از روش جدید تزریق سلول های بنیادی، تحت درمان قرار گرفته است.

 

 
به گزارش بنیان به نقل از PRWeb، کمپانی سلولهای بنیادی MDبا خشنودی اعلام کرد که برای اولین بار در ایالات متحده یک بیمار مبتلا به بیماری چشم با استفاده از روش جدید تزریق سلول های بنیادی، تحت درمان قرار گرفته است. دکتر Steven Levy ، رئیس کمپانی سلول های بنیادی MD،  اشاره کرد این روش بسیارهموارشده و پیش بینی می شود این بیمار ظرف چند ماه آینده پاسخ مثبتی نشان دهد.
او گفت: "ما به تعدادی از بیماران چشمی کمک کردیم تا ازسلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان یا BMSC خود برای بیماری های عصبی چشمی و شبکیه استفاده کنند و بهبودهایی را دربیمارهای دژنراسیون ماکولا، انحطاط نزدیک بینی، رتینوپاتی ارثی و گلوکوم پس از این درمان مشاهده کردیم. درجراحی شبکیه ما ازهر دو روش عمل جراحی زیر شبکیه و تکنیک های مختلف تزریق سلول های بنیادی استفاده کردیم. ما یک تکنیک تزریق دوگانه را توسعه داده و اعتقاد داریم نسبت به روش های تازه شناسایی شده دیگر مزایای زیادی دارد. دکتر Levy اشاره کرد که این روش جدید درحال حاضر توسط جراحان شبکیه برای تعدادی از بیماران در اروپا انجام شده است و پس از آماده سازی دقیق در حال انجام درایالات متحده است.
اروپایی ها تجربه زیادی دراستفاده از BMSC در تعدادی از بیماری های مختلف داشته اند و معتقدند که اثراین سلولها به میزان قابل توجهی نسبت به سلول های بنیادی مشتق از چربی بیشتراست. گفته شده است افراد مبتلا به بیماری های چشم به کمک BMSC با موفقیت درمان شده اند.
دکتر Levyگفت: " به نظر می رسد این روش جدید تزریق دوگانه سبب واکنش سریع تر و شدید تر در بیماران چشمی شود. جراحان شبکیه ازرشد مجدد بافت و سرعت بهبود بینایی در بیماران مختلف شگفت زده شدند.
علاوه بردرنظر گرفتن اثر BMSC، این نتایج بهتر ممکن است به اینکه تا چه اندازه  سلامت و زنده بودن این سلول های بنیادی حفظ می شود و همچنین به کیفیت عمل جراحی در قرار دادن این سلول ها بستگی داشته باشد. درکمپانی سلول های بنیادی MD ، BMSC اتولوگ به طور مستقیم از خود بیماران به دست می آیند و تحت دستکاری حداقل طی فرایند جداسازی ، از اتاق عمل خارج نمی شود بنابراین می توانند  تقریبا بلافاصله تزریق شوند  .
دکتر Levyگفت:"این روش ظریف، همراه با تزریق دقیق توسط جراحان با تجربه شبکیه می تواند توضیحی برای نتایج ما باشد. اکثر بیماران چشم، روش سلول های بنیادی را تنها یک بار تجربه می کنند بنابراین انتخاب یک روش مناسب به معنی دادن بهترین فرصت برای بهبود است.
دکترLevy افزود: ما قویا اعتقاد داریم که طب ترمیمی در حال تکامل و گسترش در جهات مختلف طی چند سال آینده است. ما از کمک به آوردن این فن آوری سلول های بنیادی برای چشم پزشکی ایالات متحده آمریکا بسیار خوشحالیم.

پیوند ۱۲ قرنیه مصنوعی در بیمارستان فارابی/ استفاده از سلول بنیادی برای درمان قرنیه
رئیس بیمارستان فارابی:

پیوند ۱۲ قرنیه مصنوعی در بیمارستان فارابی/ استفاده از سلول بنیادی برای درمان قرنیه

رئیس بیمارستان فارابی استفاده از قرنیه مصنوعی را یکی از راهکارهای درمانی برای بیماران برشمرد و گفت: در این روش شانس رد پیوند کمتر است و در عین حال عوارض پس از جراحی و نیاز به مصرف دارو بسیار کم می‌شود.

 

به گزارش بنیان، محمود جباروند با اشاره به کاربرد سلول‌های بنیادی در ترمیم آسیب‌های چشمی خاطر نشان کرد: مدت زمانی است که از سلول‌های بنیادی برای ترمیم سلول‌های سطحی قرنیه استفاده می‌کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه افرادی که دچار آسیب‌دیدگی چشمی از ناحیه دو چشم هستند و لایه قرنیه آنها بر اثر برخورد با مواد شیمیایی کدر می‌شود، افزود: در این گونه از بیماران قرنیه خاصیت خود را از دست می‌دهد و بر اثر تشکیل غیرطبیعی عروق دور بافت قرنیه، پیوند قرنیه در این بیماران امکانپذیر نیست.
 
رئیس بیمارستان فارابی گفت: امکان پیوند قرنیه برای افرادی که قرنیه کدر و پرخون دارند وجود ندارد و در این راستا با استفاده از سلول‌های بنیادی قرنیه که معمولاً از افراد درجه یک آنها یا در نهایت افراد غریبه استحصال می‌شود سلول‌ بنیادی در محیط آزمایشگاه روی بافت جنینی کشت داده شده و پس از استحصال به قرنیه پیوند زده می‌شود تا زمینه برای پیوند قرنیه فراهم شود.
 
به گفته جباروند اکنون این کار در بیمارستان فارابی در حال انجام است که موفقیت‌های زیادی را در پی داشته است.
 
این متخصص چشم با بیان اینکه همه انسانها بدون اینکه آسیبی به خود وارد کنند می توانند سلول بنیادی اهدا کنند، افزود: تنها بخشی که ما از افراد برای استحصال سلول بنیادی برمی‌داریم بافتی به اندازه 2 در2 میلی‌متر است که هیچ مشکلی برای فرد دهنده ایجاد نمی‌کند.
 
جباروند گفت: در عین حال برای پیوندهای سلول بنیادی ترجیح می‌دهیم از بافت چشمی خود فرد استفاده کنیم که این امر در افرادی که تنها یک چشم آنها آسیب دیده امکانپذیر است، به این شکل که از چشم دیگر نمونه سلولی را برمی‌داریم و پس از کشت در محیط آزمایشگاه به چشم دیگر پیوند می‌زنیم تا زمینه برای پیوند قرنیه فراهم شود.
 
وی ادامه داد: در پیوندهایی که از غیر از خود شخص سلول دریافت می‌شود، فرد باید تا مدت زمان زیادی برای سرکوب کردن تهاجم سیستم ایمنی دارو مصرف کند که عوارض کبدی و کلیوی زیادی را برای فرد در پی دارد.
 
رئیس بیمارستان فارابی استفاده از قرنیه مصنوعی را یکی دیگر از راهکارهای درمانی برای بیماران برشمرد و گفت: در این روش شانس رد پیوند کمتر است و در عین حال عوارض پس از جراحی و نیاز به مصرف دارو بسیار اندک می‌شود.
 
وی در مورد خصوصیات قرنیه مصنوعی گفت: قرنیه مصنوعی یک ماده سنتتیک است که با بافت انسان سازگاری دارد و شکل و انحنای آن و کارکرد طبیعی آن مانند قرنیه طبیعی انسان است.
 
جباروند تصریح کرد: تاکنون حدود 12 بیمار در بیمارستان فارابی تحت عمل جراحی و پیوند قرنیه مصنوعی قرار گرفته‌اند که نتایج آن نسبت به استفاده از سلول‌های بنیادی بهتر است.
 
به گزارش فارس وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کمبود تجهیزات پزشکی با توجه به تحریم های موجود و افزایش قیمت ارز گفت: با توجه به اینکه این وضعیت را پیش بینی می‌کردیم از سال گذشته انبارهایمان را از مواد مصرفی چشم پزشکی پر کردیم و تقریباً تمام تجهیزاتمان به روز شده و اگر تا 10 سال دیگر به ما تجهیزات ندهند مشکلی نداریم.
 
جباروند اذعان داشت: ولی با بیمه‌ها مشکل داریم چرا که حدود 7 ماه است که پرداختی به ما نداشته‌اند و 14 میلیارد تومان از تأمین اجتماعی و خدمات درمانی طلبکاریم که در گردش کار بیمارستان تاثیر گذاراست.

  •  موفقیت دراولین پیوند قرنیه با استفاده ازبافت اندوتلیال

موفقیت دراولین پیوند قرنیه با استفاده ازبافت اندوتلیال

اولین پیوند موفق قرنیه با بافت اندوتلیال دهنده، توسط بانک چشم و گوش ماساچوست در بوستون، انجام شد.

 

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، دکتر Roberto Pineda  ، مدیر خدمات جراحی عیوب انکساری درمرکز چشم و گوش ماساچوست و دانشیار چشم پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد به تازگی این پیوند موفقیت آمیز را انجام داده است.
دکتر Pineda این عمل جراحی را با استفاده از بافت اندوتلیال اهدایی که قبل از پیوند آماده سازی شده بود انجام داده است.
به گفته دکتر پیندا، استفاده از بافت دهنده ای که پیش از پیوند آماده شده است، احتمال آسیب بالقوه به سلول های اندوتلیالی را به حداقل رسانده و در نتیجه، ممکن است منجر به نتایج بهتری برای بیمار شود.
او گفت: "کاهش متغیرهایی که می تواند با توانایی بیماردردستیابی موفق به بینایی پس ازعمل جراحی اختلال ایجاد کند، بسیارمهم است. هدف نهایی ما بهبود کیفیت زندگی برای بیماران است."
دکتر Joan W. Miller رئیس مرکزماساچوست گفت: من بسیارخوشحال هستم که با همکاری دکتر Pineda، این موفقیت درخط مقدم پیاده سازی فن آوری های نوآورانه قرار گرفته و تا حد زیادی می تواند به بهبود کیفیت نتایج جراحی برای بیماران دارای نقص نسبی یا کامل بینایی بیانجامد.
درمطالعه بالینی که درنشست سالانه انجمن بینایی و چشم پزشکی (ARVO) در سال 2012 ارائه شد  استفاده از این تکنیک آماده سازی بافت اندوتلیال قبل از پیوند، میزان صدمه به سلول های اندوتلیال را به طور متوسط تا 9.07٪ ، در مقایسه با 36.2٪ گروه شاهد، کاهش داده است.

  •  
  •  
  •  
غربالگری اولیه کلیدی برای تشخیص گلوکوم می باشد

غربالگری اولیه کلیدی برای تشخیص گلوکوم می باشد

تحقیقات جدید بر اهمیت آزمایشات منظم برای تشخیص گلوکوم ، بیماری که در آن عصب بینایی با گذشت زمان تحلیل رفته و یکی از علل اصلی کوری غیر قابل برگشت در سراسر جهان است، تاکید دارد.

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress؛ تحقیقات جدید بر اهمیت آزمایشات منظم برای گلوکوم که یک بیماری تحلیل برنده عصب بینایی است، تاکید دارد. گلوکوم یکی از علل اصلی کوری غیر قابل برگشت در سراسر جهان است. شروع گلوکوم با تاخیر در تشخیص این بیماری مرتبط است. یک تیم تحقیقاتی مستقر در بیمارستان Hotel Dieu  به رهبری Sanjay Sharma ، استاد چشم پزشکی و اپیدمیولوژی دانشگاه Queen ، با بررسی 50 مقاله مروری ، از دستورالعمل های چشم پزشکی آکادمی آمریکا درخصوص انجام غربالگری پشتیبانی کرد. دکتر Sharma می گوید: "مشکل واقعی مبتلایان به گلوکوم با تاثیر بر حاشیه دوردید شروع می شود. بنابراین بیشتر بیماران تا زمانی که این بیماری پیشرفت نکند و شروع به تخریب دید مرکزی نکند، از آن اطلاعی ندارند. "نزدیک به نیمی ازموارد گلوکوم تشخیص داده نشده باقی می مانند و نیمی دیگر از افراد در مراحل بسیار پیشرفته بیماری مبتلا به آن تشخیص داده می شوند. "این فرکانس غربالگری بر اساس عوامل خطری مانند سابقه خانوادگی، قومی و سن پیشرفت صورت گرفت. این مطالعه بر اهمیت آزمایشات منظم برای افراد بیش از سن 40 سالگی تاکید می کند. شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به گلوکوم به طور بالقوه می تواند منجر به تشخیص اولیه و جلوگیری از نقص غیر قابل برگشت بینایی شود. او می گوید:" داده های موجود، از معاینه چشم به عنوان دقیق ترین راه برای تشخیص گلوکوم حمایت می کند. به همین دلیل بسیار مهم است که پزشکان خانواده  بیماران خود را در سنین بیش از 40 سالگی به انجام غربالگری ترغیب کنند. "این تحقیق در مجله American Medical Association منتشر شده است.


آستیگماتیسم؛ نقصی‌که باید درمان شود


سلامت نیوز : با این‌که آستیگماتیسم نقصی خفیف و قابل درمان در چشم محسوب می‌شود، اما در صورت درمان نشدن، عوارضی به همراه خواهد داشت. اما این عوارض چیست؟ دکتر سیدرفیع حسینی، متخصص چشم در پاسخ به این پرسش می‌گوید: در صورت درمان نشدن آستیگماتیسم، مشکلات متعددی برای فرد، مانند خستگی چشم، سردرد‌های مداوم و تاری‌دید ایجاد می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ آستیگماتیسم نوعی اختلال شایع انکساری چشم است و زمانی به وجود می آید که سطح قرنیه یا عدسی چشم، شکل نامنظمی پیدا کند.

هنگامی که این ناهنجاری و انحنای غیرطبیعی در سطح قرنیه و عدسی چشم رخ دهد، چشم دیگر قادر به تمرکز صحیح نور بر شبکیه نیست، در نتیجه تصویر واضحی از اشیا و افراد دیده نمی شود. به همین علت تاری دید و نداشتن وضوح بینایی از مشکلات شایع در افراد مبتلا به آستیگماتیسم محسوب می شود.

چرا دچار آستیگماتیسم می شویم؟

آستیگماتیسم هنگامی به وجود می آید که انحنای لایه خارجی و شفاف جلوی چشم یعنی انحنای قرنیه یا عدسی چشم در دوطرف آن با هم متفاوت است. به این ترتیب سطح قرنیه یا عدسی در بعضی نواحی مسطح تر یا منحنی تر از نواحی دیگر است که تاری دید ایجاد می کند.

دکتر حسینی در گفت وگو با «جام جم» تاکید می کند: اگر درجه آستیگماتیسم چشم فردی بالا باشد و در کاری که انجام دهد، اختلال ایجاد کند یا اگر کیفیت بینایی اش رضایت بخش نباشد، باید برای معاینه به متخصص چشم مراجعه کند.

نقصی که به ارث می رسد

اما چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آستیگماتیسم چشمی هستند؟ طبق تحقیقات مشخص شده است بیشتر افراد مبتلا به آستیگماتیسم، این مشکل را به ارث برده اند. یعنی چشم پزشکان معتقدند در اغلب موارد آستیگماتیسم ریشه ارثی داشته و معمولا از هنگام تولد وجود دارد، علاوه بر آن صدمات وارده بر قرنیه نیز می تواند به آستیگماتیسم بویژه از نوع نامنظم منجر شود.

دکتر حسینی در این ارتباط توضیح می دهد: افراد دارای نمره های بالای آستیگماتیسم اغلب از تاری دید و تغییرشکل یافتگی تصویر اشیا شکایت دارند؛ هر چند مبتلایان به درجات خفیف آستیگماتیسم اغلب مشکل بینایی نداشته و ممکن است تنها از خستگی و احساس ناراحتی در چشم ها و سردرد شکایت داشته باشند، اما نکته مهم اینجاست که در افراد مبتلا به آستیگماتیسم، سطح قرنیه مانند توپ بسکتبال است، یعنی به عبارت دیگر دارای سطحی ناصاف است.

در حالی که قرنیه افراد با بینایی طبیعی مانند توپ فوتبال، صاف است. بر اثر این ناصافی ها، عدسی چشم و قرنیه قادر به تمرکز نور روی یک نقطه مشخص از شبکیه چشم نیست و در نتیجه تصاویر، تار دیده می شود.

این متخصص چشم اضافه می کند: البته اگر فردی دچار آسیب چشمی شود یا تحت عمل جراحی چشم قرار گیرد نیز ممکن است دچار آستیگماتیسم شود. همچنین ممکن است همراه با بیماری قوزقرنیه، دوبینی و آستیگماتیسم نیز به وجود آید. در قوزقرنیه، قرنیه فرد نازک تر می شود و حالت مخروطی شکل پیدا می کند. خوشبختانه بروز این بیماری در افراد بسیار کم است. البته مشکل بینایی بیمار مبتلا به قوزقرنیه با استفاده از عینک بر طرف نخواهد شد و در این حالت، استفاده از لنزهای تماسی برای این فرد بسیار مناسب است، اما باید در نظر گرفت که در آینده این بیمار نیاز به عمل جراحی پیوند قرنیه خواهد داشت.

نزدیک بینی و دوربینی

نکته مهمی که متخصصان چشم بر آن تاکید می کنند آن است که مبتلایان به آستیگماتیسم معمولا از مشکل نزدیک بینی یا دوربینی چشم هم رنج می برند.در بیماری نزدیک بینی و دوربینی نوعی عیب انکساری چشم وجود دارد که طی آن، چشم فرد قادر به تمرکز نورهای بازتاب شده از اشیای مختلف نیست.

در نتیجه فردی که مبتلا به آستیگماتیسم و نزدیک بینی یا دوربینی است، می تواند با مراجعه به اپتومتریست ، از عینک و لنز مخصوص برای رفع عیوب انکساری چشم خود استفاده کند.

به چشم هایتان زیاد فشار نیاورید

دکتر حسینی تاکید می کند: با توجه به این که هنوز محققان به علت قطعی مشکل آستیگماتیسم پی نبرده اند و مواردی که در ابتلا موثر تشخیص داده شده است، فقط شانس ابتلا به آن را بالا می برد.

آنچه قطعی و مسلم است این که مشکل آستیگماتیسم با گذشت زمان بدتر می شود و فرد مبتلا باید بر اساس تجویز پزشک، از عینک مخصوص یا لنز تماسی استفاده کند.از سوی دیگر افرادی که دچار مشکل آستیگماتیسم هستند، از فشار بیش از حد به چشم های خود باید به طور جدی خودداری کنند، مثلا برای مدت زمان طولانی با رایانه کار نکنند.

معاینه چشم؛ هر سه تا پنج سال

متخصصان چشم تاکید می کنند که انجام معاینات منظم چشم، راه مناسبی برای شناسایی تغییرات سطح بینایی است تا در صورت لزوم عینک یا لنز تماسی برای شخص تجویز شود یا شماره آن تصحیح شود.یک فرد بزرگسال سالم باید تا پنجاه سالگی هر سه تا پنج سال یک بار معاینه چشم انجام دهد و پس از پنجاه سالگی فواصل معاینات کمتر شود.

اگر شخصی دچار مشکلات انکساری مانند آستیگماتیسم باشد، هر دو سال یک بار یا به هر تعدادی که اپتومتریست (کارشناس بینایی سنجی) توصیه می کند،باید مراجعه داشته باشد. در صورت لزوم برای درمان آستیگماتیسم، روش جراحی، استفاده از عینک و لنز تماسی پیشنهاد می شود حتی آستیگماتیسم در برخی شرایط با لیزیک قابل اصلاح است و درمان های جدیدی نیز به وسیله لنزهای جدید و دستگاه های لیزیک برای اصلاح آستیگمات بالا وجود دارد.

نکاتی که نباید فراموش کنید

دکتر حسینی توصیه می کند: در صورتی که آستیگماتیسم دارید و برای درمان آن از لنزهای تماسی استفاده می کنید، حتما دستورالعمل های لازم را برای تمیز نگه داشتن و نگهداری صحیح از لنزها رعایت کنید و بیش از حد مجاز از لنز استفاده نکنید. در هوای آلوده کمتر از لنز استفاده کنید، زیرا لنز، آلودگی های هوا را جذب می کند و بیماری ها و ناراحتی های چشمی را به وجود می آورد.


استفاده از سلول های بنیادی برای درمان ماکولا

محققان ژاپنی در حال راه اندازی مرکز آزمایش سلول های IPS برای بیماری های چشمی غیرقابل درمان هستند. این اقدام آزمایش سلول های بنیادی جنینی را به چالش می کشد.
به گزارش بنیان به نقل از  the-scientistبیماری چشمی استحاله ماکولا که به علت کهولت سن رخ می دهد(AMD) از جمله بیماری های غیرقابل درمان چشم تلقی می شود که موجب کوری در افراد مسن می گردد.
در حال حاضر، دو کارآزمایی جدید در جریان است. یک مورد با استفاده از سلو ل های بنیادی جنینی انسانی( hESCs ) و دیگری که تبدیل سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) از سلول های پوست بزرگسالان انجام می شود.

این روش درمانی برای 10 تا 15 درصد از افراد مسن تر بالای 65 سال مبتلا به خشکی AMD امیدوار کننده است. آزمایش های موازی باید به دانشمندان اجازه دهد پتانسیل درمانی دو نوع سلول های بنیادی را با یکدیگر مقایسه کنند.

بنا به گفته Suzanne Ildstad، مدیر موسسه درمان سلولی دانشگاه هلوئیزویل در کنتاکی است که در این آزمایش مشارکت نداشته است ، مشکل استفاده از سلول های بنیادی جنینی این است که آنها به قدری ابتدایی هستند که زمانی که بخواهید آنها را وادار به تمایز کنید، آنها می توانند به تراتوم که باعث رشد تومور می شوند تبدیل شوند.

وی افزود: من فکر نمی کنم که  سلول های iPS هنوز به طور کامل شناخته شده اند  و فکر می کنم تعداد زیادی از سوالات ناشناخته در زمینه استفاده از این سلول ها در زمینه سلول درمانی هنوز بدون پاسخ باقی مانده  است.

بیماری AMD می تواند به افراد بالای 40 سال آسیب برساند و با ایجاد لکه های سیاه در مرکز بینایی آنها به تدریج موجب نابینایی شود.

AMD ماکولا را تخريب مي کند. ماکولا قسمت حساس به نور شبکيه است که مسوول ديد مستقيم و واضحي است که در اعمالي چون خواندن، تشخيص چهره ها، تماشاي تلويزيون و رانندگي مورد نياز است.

هنگامي که سلول هاي ماکولا تخريب شد يک نقطه کور در مرکزميدان بينايي ايجاد خواهد شد اما ديد محيطي بدون تغيير باقي مي ماند.

 بيماران دچار AMD مي گويند "مانند اين است که يک سوراخ در ميدان بينايي شما وجود دارد. شما مستقيم را خيلي خوب نخواهيد ديد اما لبه هاي ميدان بينايي را واضح خواهيد ديد."

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان ماکولا

بررسي وضعيت سلامت چشم ها هر ۶ ماه يك بار لازم است

 
تهران- مسوول بخش اپتومتري بيمارستان چشم پزشكي نورگفت: افراد به طور متوسط بايد هر ۶ تا ۸ ماه يك بار با مراجعه به يك چشم پزشك وضعيت چشم هاي خود را مورد بررسي قرار دهند.
 

دكتر ابراهيم جعفرزاده پور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگارعلمي ايرنا اظهار داشت: به طوركلي دفعات لازم براي مراجعه به چشم پزشك و معاينه چشم ها به سطح خطري بستگي دارد كه براي افراد تعريف مي شود. براين اساس افرادي كه تحت درمان خاصي نيستند و خطر خاصي نيز از نظر ژنتيكي براي آنها وجود ندارد، با توجه به سن ، تعداد دفعات لازم براي مراجعه آنها به چشم پزشك تغيير خواهد كرد.
وي يادآور شد : افرادي كه بر اساس طبقه بندي سازمان بهداشت جهاني جوان هستند و در محدوده سني ۱۸ تا ۴۵ سال زندگي خود به سرمي برند، لازم است كه هر ۶ تا ۸ ماه يك بار تحت معاينات چشم پزشكي قرار گيرند.
جعفرزاده پور گفت: افراد ميانسال كه بيشتر آنها با خطر ابتلا به آب مرواريد و آب سياه مواجه هستند، بايد هر ۴ ماه يك بار به چشم پزشك مراجعه كنند.
اين اپتومتريست در مورد افراد مسن نيز توضيح داد: اين دسته از افراد كه در دهه هفتم به بعد زندگي خود قرار دارند، بايد مراجعه بيشتري به چشم پزشك داشته باشند تا اگر مشكلات چشمي براي آنها وجود داشته باشد، برطرف شود.
وي همچنين گفت : نوزاداني كه در ماه هاي اول زندگي به سر مي برند با توجه به اين كه در چه شرايطي متولد شده اند، بايد مراقبت هاي چشم پزشكي براي آنها انجام شود.
جعفرزاده پور ادامه داد: نوزادي كه پس از تولد چند روز در داخل دستگاه انكوباتور قرار داده شده است، به دليل فشار اكسيژني كه براي حفظ حيات نوزاد، در آن دستگاه وجود دارد، ممكن است عوارض چشمي براي نوزاد ايجاد شود؛ بنابراين نوزاد پس از خارج شدن از اين دستگاه بايد تحت بررسي هاي چشم پزشكي قرار گيرد و بررسي هاي دوره اي چشم پزشكي نيز بايد براي او انجام شود.
مسوول بخش اپتومتري بيمارستان چشم پزشكي نور با بيان اينكه كودكاني كه برخي افراد خانواده آنها دچار تنبلي و يا انحرافات چشمي هستند، نيز با خطر ابتلا به اختلالات چشمي مواجه هستند، گفت: اين دسته از كودكان نيز بايد در سنين زير ۲ تا ۳ سالگي مورد بررسي هاي چشمي قرار گيرند.


چشم پزشکان برجسته ایران و جهان در تهران گردهم می آیند 

سلامت نیوز : دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، از حضور چشم پزشکان برجسته ایران و جهان در کنگره بیست و سوم به منظور استفاده از تجربیات موفق در عرصه چشم پزشکی، خبر داد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ دکتر مسعود ناصری‌پور در توضیح جزئیات برگزاری این کنگره گفت: کنگره فوق همه ساله با همکاری یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر درشهر تهران برگزار می‌شود که امسال گروه و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه تهران همکار انجمن چشم پزشکی برای برگزاری این کنگره خواهند بود و عمده‌ترین هدفی که این همایش دنبال می‌کند به روز رسانی دانش چشم پزشکان کشور و اجرای آموزشهای مداوم است که گذراندن آنها را وزارت بهداشت بر همه پزشکان تکلیف کرده است. وی افزود: این کنگره طی روزهای 6 تا 9 آبان ماه امسال برگزار می‌شود و بررسی موضوعات شایع و مبتلا به جامعه چشم پزشکی را دربر گرفته و همچنین معرفی دستاوردهای تازه چشم پزشکی را مورد توجه قرار می‌دهد. علاوه بر این در روز پیش کنگره (ششم آبان) پنج گروه فوق تخصصی شبکیه، قرنیه، استرابیسم، آکولوپلاستیک و گلوکوم به ارائه برنامه‌های علمی تخصصی گروه خود خواهند پرداخت. دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران بر ضرورت تعامل با جامعه جهانی چشم پزشکی و استفاده از تجربیات و نقطه نظرات متخصصان برجسته دنیا با پزشکان ایرانی تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم این بستر در کنگره بیست و سوم فراهم شود به همین خاطر از چشم پزشکان برجسته ایران و جهان برای حضور در کنگره دعوت به عمل آورده‌ایم. ناصری‌پور با بیان اینکه همه چشم پزشکان می توانند در این کنگره شرکت و امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده را کسب کنند، عنوان کرد: فراخوان ارسال مقالات به کنگره از تاریخ اول اردیبهشت آغاز شده است و تا 15 مرداد ادامه دارد. وی همچنین ادامه داد: 29 کارگاه و 11 سمپوزیوم و 12 سخنرانی اصلی و تعداد قابل توجهی مقالات آزاد با موضوعات مختلف برای کنگره پیش رو تدارک دیده شده است. از دیگر موضوعات جالب توجه کنگره امسال می توان به برگزاری فوتو فستیوال و فیلم فستیوال چشم پزشکی اشاره نمود


صفحه قبل 1 ... 17 18 19 20 21 ... 33 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است